FőoldalÜzletJövőre Budapest ad helyet az ITU konferenciájának
2014. december 15., hétfő ::

Jövőre Budapest ad helyet az ITU konferenciájának

ituSeszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bejelentette, hogy Magyarország nyerte el az ITU Telecom World 2015 konferencia rendezésének jogát. A miniszter szerint a kormány az infokommunikációs iparágra a nemzetgazdaság egyik kitörési pontjaként tekint, a nemrégiben elfogadott, a 2014-től 2020-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Infokommunikációs Stratégia pedig új fejezetet nyithat a magyar távközlésben és informatikában. A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) az ENSZ szervezete

„Magyarország számára azért is különösen értékes a konferencia megrendezésének lehetősége, mert reményeim szerint a hazai infokommunikációs vállalkozásoknak nemzetközi szakértői közönség előtt is alkalmuk nyílik a bemutatkozásra, szakmai kapcsolatok kialakítására és a tudásmegosztásra" - mondta a miniszter.

Az ITU Telecom Word egy olyan globális rendezvény, ahol az információs és kommunikációs technológiák fejlesztői, kormányzati szereplők, szabályozó hatóságok, vezető iparági szereplők találkoznak egy többnapos konferencia keretében a legújabb trendek bemutatása, iparági és kormányzati kapcsolatok kialakítása, illetve elmélyítése érdekében. A rendezvény lehetőséget ad állam- és kormányfők találkozására, ENSZ szakmai szervezetek, szabályozó hatóságok és ipari vállalatok vezetőivel. Mint arról korábban az ELEKTRONET nyomtatott hasábjain is hírt adtunk, a 2014-es Telecom World konferenciának, és az ennek részét képező Young Innovators Competition-nek 2014. december 7. és 10. között Doha adott otthont. Magyarország számára a konferencia rendezési jogát 2014. december 9-én ceremoniális keretek között adta át Katar. A konferencia 2015. október 12-15 között kerül megrendezésre.

Az International Telecommunication Union az ENSZ legfontosabb infokommunikációs területen működő, globális intézménye, feladata a nemzetközi távközlési együttműködés segítése. Az eredetileg Nemzetközi Távíró Egyesület (International Telegraph Union) néven 1865-ben Párizsban alapított szervezethez Magyarország 1866 január elsején csatlakozott. A genfi székhelyű szervezet 193 tagállamában jelenleg közel 700 ágazati és társult tagja van.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény