FőoldalÜzletA Microsoft végleg felhagy a Nokia nevével
2014. szeptember 15., hétfő ::

A Microsoft végleg felhagy a Nokia nevével

A GeekOnGadgets-hez eljutott, feltehetően belső tájékoztató anyag szerint ez év végére letisztulnak a dolgok, és a Nokia név végleg eltűnik a mobilokról

A Nokia mobilos divíziójának felvásárlása óta a vásárlóknak, de még inkább magának az MS-nek is problémát okozott, hogy pontosan milyen néven illessék a Lumia készülékeket. A Microsoft az üzlet keretén belül megkötött szerződések alapján egyébként minden további nélkül használhatná a finnek nevét, de érthető módon az amerikaiak igyekeznek minél előbb szabadulni ettől a helyzettől. Az említett tájékoztató egyértelműen jelzi, hogy a karácsonyi időszakban már szimplán Lumia néven fognak futni a telefonok, ami azt jelenti, hogy a berlini IFA ideje alatt bemutatott Lumia 730/830 mobilok voltak az utolsók, amelyek előtt még ott szerepelt a Nokia.

Ezen kívül a dokumentum arra is utal, hogy a közeli jövőben a Windows Phone operációs rendszer elnevezése is megváltozik, lerövidül. Ez nemes egyszerűséggel azt jelenti, hogy a Phone szó lekerül róla, így a hirdetéseken, marketing anyagokban a mobilos rendszer is Windows lesz, ahogy egyébként az összes egyéb készüléken is ezt a stratégiát követi majd a Microsoft. Ez beillik a vállalat azon elképzelésébe, ami szerint a Windows következő verzióját egyetlen, az összes kijelzőre megfelelően optimalizált, egységesített operációs rendszerré fogják átalakítani. A kissé kétértelmű mondat lényege: az alapokat a Windows közös és egyetlen magja, az NT core alkotja, erre épülnek rá az operációs rendszer többi, már az egyes eszközökre, platformokra jellemző rétegei, felhasználói felületei.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény