FőoldalÜzletÖnkritikát gyakorolt a Samsung mobil üzletág vezetése
2014. július 31., csütörtök ::

Önkritikát gyakorolt a Samsung mobil üzletág vezetése

Nem úgy alakult az elmúlt néhány hónap a dél-koreai óriásnál, ahogy azt remélték volna, ezért minden vezető visszafizeti a prémiuma egy részét

A Samsung előzetes várakozásai alapján a második negyedévében az 51,5 milliárd dolláros forgalom mellé 7,1 milliárd USD üzemi nyereség társul, ami még mindig tekintélyes eredmény, viszont jelentős visszaesés 2013-hoz képest. A cég egy közleményben szerint a csökkenést kiváltó okok közül az első, hogy a koreai fizetőeszköz nagyot erősödött a dollárral, az euróval és több, fontos európai valutával szemben. A cég ezen kívül erős visszaesést tapasztalt az okostelefon értékesítés területén, azon belül is a kínai, illetve egyes európai piacok gyengélkedtek, aminek következtében a közép- és belépő kategóriás készülékekből kelt el a megszokottnál jóval kevesebb.

Mint az látható a fentiekből is, a 2014 második negyedévére vonatkozó előrejelzés kommentárjában a cég igyekezett sok, általuk nem vagy csak kevéssé befolyásolható indokkal magyarázni a számok elmaradását, sok felsővezető az első félév után kiutalt bónusz részleges visszafizetésével gyakorolt önkritikát. A cég ösztönzőrendszere szerint a vezetők évente kétszer kaphatnak bónuszt, amely az elért eredmények fényében A-tól D besorolásba esik. Előbbi a havi jövedelem 100, utóbbi 25 százalékát jelenti. A korábbi szárnyalását folytatni nem képes mobil üzletág összes vezetője, beleértve a divízió közvetlen irányítását is ellátó elnök-vezérigazgatót, Jong-Kyun Shint is úgy döntött, hogy a kiérdemelt bónuszosztályzatot önkényesen eggyel rontják. Ez azt jelenti, hogy az amúgy A értékelést kapó menedzserek visszafizetik a cégnek a július 8-án kapott összeg negyedét. A lépés tehát több szempontból is csak jelképes. A Samsung eredményein persze az sem változtatott volna még a tizedesvessző után sok hellyel sem, ha a teljes bónuszról lemondtak volna.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény