FőoldalÜzletNevet változtatott a HITA
2014. július 28., hétfő ::

Nevet változtatott a HITA

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) ezentúl Nemzeti Befektetési Ügynökség néven működik tovább

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) 2014. július 26-tólán szombattól Nemzeti Befektetési Ügynökség néven működik tovább – az erről szóló 183/2014. (VII. 25.) sz. kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. Egyidejűleg hatályát veszti a Nemzeti Külgazdasági Hivatalról szóló 265/2010. (XI. 19.) számú kormányrendelet.

Az ügynökség a külgazdasági ügyekért felelős miniszter irányítása alatt álló központi hivatal. A 15 pontba foglalt hatásköréből kiemelendő az, hogy javaslatot tesz a befektetésösztönzés rövid, közép- és hosszú távú céljainak kialakítására, a célok elérését biztosító gazdasági, szabályozási, intézményi és egyéb feltételrendszer kialakításának lehetséges irányaira. Továbbá részt vesz a külgazdasági politikai koncepció és a külgazdasági stratégia végrehajtásában. Feladata még a kiemelt beruházási projektek támogatásával kapcsolatos kormányzati döntések előkészítése, és a külföldi befektetőkkel való kapcsolattartás is. Az ügynökség a befektetésösztönzési tevékenysége körében információkat nyújt a külföldiek számára a hazai befektetési, jogi, adózási és pénzügyi környezetről; egyablakos rendszert működtet, amely segíti a külföldiek tájékozódását a befektetési lehetőségekről, továbbá koordinálja a barna- és zöldmezős, valamint a vegyesvállalati befektetések előkészítését.

A HITA által ellátott azon feladatokat, amelyek nem szerepelnek a Nemzeti Befektetési Ügynökség feladatai között, az MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. viszi tovább.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény