FőoldalÜzletVezetőváltás a Nokia Solutions and Networks Kft.-nél
2014. június 05., csütörtök ::

Vezetőváltás a Nokia Solutions and Networks Kft.-nél

Ésik Róbert utódja az országigazgatói (country director) poszton Zagyva Béla, a Nokia Solutions and Networks TraffiCOM Kft. ügyvezetője

A vezetőváltást hírül adó közlemény szerint a Nokia hálózati üzletágát képviselő Nokia Solutions and Networks Kft. az elmúlt évek során nyereségesen működött, valamint folyamatosan bővítette magyarországi tevékenységét és létszámát, ami Ésik Róbert kiemelkedően sikeres vezetői tevékenységének és vállalaton belüli-kívüli elismerésének is köszönhető volt.

Ésik vezetésével nőtt a budapesti iroda létszáma 600-ről 1400 főre. Ez alatt az idő alatt a vállalat kétszer kötött bővítésre vonatkozó megállapodást a Magyar Kormánnyal, valamint – a távközlési szektorban elsőként – stratégiai megállapodást a munkahelyteremtés és a vállalat hosszú távú magyarországi jelenlétének előmozdítása érdekében. Ezenkívül sikeresen megtörtént a 180 főt alkalmazó, közel 50 ország számára cégen belüli számviteli, könyvelési feladatokat ellátó budapesti pénzügyi szolgáltató központ vállalatba való integrálása is. Ezzel egyidőben az NSN a magyar mérnöki felsőoktatás fő támogatóinak egyikévé vált: a vállalat az elmúlt években szoros együttműködést alakított ki 13 magyarországi és határon túli oktatási intézménnyel, és félévenként közel 50 hallgatót hív szakmai együttműködési programjába. Részben ezek eredményeként, a budapesti technológiai centrumot napjainkban a Nokia legfontosabb kutatás-fejlesztési központjai között tartják számon.

Zagyva Béla elsődleges feladata a cég további eredményes működésének támogatása lesz, különös tekintettel a helyi szervezeti egységek zökkenőmentes együttműködésére, a Nokia mint pozitív munkáltatói márka erősítésére, valamint a Nokia új, elsősorban a mobil szélessávra, minőségre és innovációra összpontosító stratégiájának helyi szintű sikeres végrehajtására. A 48 éves szakember a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán szerzett diplomát. Pályafutását hivatásos katonatisztként kezdte mérnöki beosztásban, fejlesztési és műszaki támogató területeken, majd 1996-ban csatlakozott a Siemens Telefongyár Kft.-hez. A Siemens kötelékében elsősorban értékesítési pozíciókban tevékenykedett. 2001-től a cég különböző üzletágainál látott el vezetői feladatokat, 2004-ben a Siemens Enterprise Networks igazgatójának nevezték ki. A Nokia Siemens Networks megalakulását követően a Nordic alrégió (Skandinávia, Finnország és a balti államok) stratégiai és üzletfejlesztési vezetőjeként tevékenykedett. 2008. és 2011között a Microsoft Magyarországnál kormányzati szektorért felelős értékesítési területen dolgozott. 2011-től az NSN TraffiCOM Kft. ügyvezetője. A munkakörében eredményesen integrálta a TraffiCOM-ot az NSN szervezetébe.

A vezetőváltással egyidejűleg Tóth Erzsébetet nevezték ki a Nokia Solutions and Networks Kft. pénzügyi-számviteli vezetőjévé.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény