FőoldalÜzletEgészségügyi technológia lehet az Apple következő nagy dobása
2014. május 19., hétfő ::

Egészségügyi technológia lehet az Apple következő nagy dobása

A Business Insider szerint az elmúlt hetekben az Apple csapatot kezdett kiépíteni az orvosi technológiában jártas szakértőkből. Ez iránymutatással szolgálhat arra, hogy mi lehet az amerikai technológiai cég következő nagy dobása

Az Apple és vezérigazgatója, Tim Cook nagy nyomás alatt van, hogy idén valami teljesen új termékkategóriával jelenjen meg, ami ismét fellendítheti a növekedést a cégnél. Utoljára 2010-ben frissítette termékpalettáját, akkor az iPad bevezetésével. Ez a befektetőknek is szemet szúrt, ami nyomás alatt tartotta az árfolyamot a sorozatos részvény-visszavásárlások és az osztalékfizetés ellenére. Az okostelefonok és a táblagépek piacán az erős verseny nehezíti meg az amerikai technológiai cég életét. A Business Insider a LinkedIn közösségi oldalon látott profilváltozásokra alapozva úgy látja, hogy az Apple az elmúlt egy évben legalább fél tucat, a biotechnológiában jártas szakértővel bővítette csapatát. Április végén több orvosi technológiai szakértővel együtt újabb prominens kutatót vett fel az amerikai technológiai cég, bár pontos számot nem közöltek az internetes oldal forrásai.

Az orvosi szakértőkből álló csapat bővítése iránymutatásul szolgálhat arra, hogy milyen új termékkel készül legközelebb az Apple. A várakozások szerint egy okosóra lehet a következő nagy dobás. Az iparág bennfentesei ezek alapján az információk alapján arra spekulálnak, hogy az "iWatch"-nak nevezett készülékkel monitorozni lehet majd olyan dolgokat is, mint a vércukorszint, vagy a táplálkozási paraméterek. A most piacon lévő eszközök jellemzően a sportoláshoz használatosak.

Azt, hogy valami új termékkel készül az Apple, megerősíti a milliárdos befektető, Carl Icahn kommentárja is, aki a társaság negyedéves gyorsjelentését követően azt írta: hiszem, hogy örömet fog okozni az Apple, amikor új termékeket mutat be.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény