FőoldalÜzletÚj holding struktúra lesz a Samsung csoportban
2014. május 15., csütörtök ::

Új holding struktúra lesz a Samsung csoportban

A Samsung Electronics Co. 72 éves elnökét szívpanaszokkal kórházba szállították, a család átszervezésekbe kezdett

A konszernnél már egy jó ideje zajló egyesülési és szerkezetátalakítási folyamatot szakmai megfigyelők az utódlás előkészítésének tartják. Lee Kun-hee, a Samsung csoport most kórházba került elnöke apjától, a csoport alapítójától örökölte meg a konszern irányítását.

A múlt héten a Samsung SDS Co., a konszern egyik jelentős IT érdekeltsége bejelentette, hogy egy éven belül tőzsdére viszi részvényeit. A váratlan bejelentésben elemzők azt a találgatást látták beigazolódni, miszerint a Samsung csoportot egy holding irányítása alatt három különböző szervezeti egységbe kívánják szétbontani. Eszerint Lee Kun-hee elnök egyetlen fia, Jay-yong venné át a Samsung Electronics, valamint a konszern többi elektronikai és pénzügyi érdekeltségének, például a Samsung Life Insurance Co., biztosító társaság irányítását.

Az elnök legidősebb lánya, a Shilla szállodaláncot irányító Boo-jin venné át a szálloda üzletág mellett az építőipari és a nehézvegyipari üzletágakat. Az elnök kisebbik lánya, Seo-hyun pedig a divat és a média üzletág vezetését venné át.

Az idén márciusban a Samsung SDI Co., a világ legnagyobb tévéképernyő- és mobiltelefonakkumulátor-gyártója egyesült az elektronikai alkatrészeket és vegyi anyagokat gyártó Cheil Industries Co. vállalattal. Ezzel együtt a Cheil divat- és textilipari üzletágát átadták a Samsung Everland Inc., a csoport de-facto holdingjának az irányítása alá. Seo-hyun tavaly került a Samsung Everland divat üzletágának az élére.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény