FőoldalÜzletBiztonságos mobil hozzáférés a vállalati adatokhoz és alkalmazásokhoz
2014. március 24., hétfő ::

Biztonságos mobil hozzáférés a vállalati adatokhoz és alkalmazásokhoz

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ MobileAccess. A virtuális készülék egyetlen érintéssel kényelmes és biztonságos hozzáférést kínál a felhasználók számára az iOS vagy Android rendszerű mobileszközökről az üzleti szempontból kritikus fontosságú adatokhoz. A megoldás a munkatársak meglévő jogosultságainak alkalmazásával és az előre meghatározott irányelvek kiterjesztésével támogatja a saját eszközök használatát a vállalaton belül (BYOD), így biztonságos hozzáférést tesz lehetővé privát és vállalati tulajdonú mobilkészülékekről egyaránt

A Forrester Research szerint „a vállalati alkalmazottak 15 százaléka fér hozzá úgy bizalmas céges adatokhoz (például ügyfélinformációkhoz, nem nyilvános üzleti adatokhoz, szellemi tulajdonhoz és vállalati stratégiai dokumentumokhoz), hogy ehhez nem a munkahelyi laptopokat és számítógépeket használja, hanem egyéb eszközöket."1 Ezek a készülékek szinte minden esetben magántulajdonúak, és többnyire nem tartalmaznak olyan alapvető biztonsági megoldásokat, amelyek képesek megvédeni az adatokat, ha az eszközöket elveszítik vagy ellopják.

Az informatikai szakemberek számára komoly nehézséget jelenthet a bizalmas adatok elérésének szigorú felügyelete, miközben lépést kell tartaniuk a növekvő igényekkel a mobil megoldások, valamint a SaaS, a webes és a már használatban lévő egyéb alkalmazások együttes használata terén. Az IT részlegek a legegyszerűbben úgy oldhatják meg ezt a problémát, ha a meglévő jogosultságokat és irányelveket terjesztik ki a mobileszközökre és a kritikus alkalmazásokra, függetlenül attól, hogy azok hol találhatók.

A NetIQ MobileAccess biztonságos, közvetlen hozzáférést biztosít az intranethálózatokon elérhető vállalati szolgáltatásokhoz és információkhoz – mindezt egypontos bejelentkezésen keresztül, bármilyen iOS vagy Android rendszerű mobilkészülékről.

A NetIQ MobileAccess a következő funkciókat és előnyöket biztosítja:

  • Az alkalmazott személyazonossága alapján nyújt elérést a vállalati szolgáltatásokhoz és alkalmazásokhoz a mobilkészülékekről.
  • Mobilböngésző használata nélkül teszi hozzáférhetővé az intranetes oldalakat, így egyszerűbbé és gyorsabbá válik a navigáció a mobiltelefonokon és táblagépeken.
  • Használata révén nem szükséges az eszközön tárolni a vállalati hitelesítő adatokat, ezáltal csökken az elveszett vagy ellopott készülékek okozta kockázat.
  • Biztonságos hozzáférést kínál a mobilkészülékről a vállalati infrastruktúrában működő és a felhőalapú SaaS alkalmazásokhoz egyaránt.

1: Forrester Research, „The State Of Enterprise Mobile Security, Q1 2014: Strategies Shift From Devices To Apps" (A vállalati mobilbiztonság helyzete, 2014 I. negyedéve: Stratégiaváltás a készülékekről az alkalmazásokra), Chris Sherman, 2014. február 3.

A NetIQ MobileAccess már elérhető.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény