FőoldalÜzletA BlackBerry saját erőből folytatja működését
2013. november 12., kedd ::

A BlackBerry saját erőből folytatja működését

Szeptemberben még arról adtunk hírt, hogy a Fairfax Financial Holdings felvásárolná a céget. A mobilgyártó elvben rá is bólintott az ügyletre, azzal a kitétellel, hogy november 4-éig nyitva hagyja a lehetőséget egy esetleges más kérővel való megegyezésre. Időközben azonban a hírek szerint a cégben 10 százalékos részesedéssel bíró Fairfaxnek nehézségekbe ütközött a 4,7 milliárdos üzlet forrásának előteremtése

Ez nem jelentett nagy tragédiát, mert azóta szinte minden lényeges piaci szereplőt lehetséges kérőként emlegettek a lapok.

Ehhez képest derült égből villámcsapásként érkezett a bejelentés, miszerint felvásárlás helyett a BlackBerry saját erőből folytatja működését. A hirtelen fordulathoz az alapot valószínűleg az a szintén most nyilvánosságra hozott tőkeinjekció jelenti, amely intézményi befektetők révén nagyságrendileg 1 milliárd dollárt forrást biztosít a cég számára. Az egymilliárd dollár ugyan sok pénznek tűnik, ám csak a legutóbb közzétett üzleti negyedévben ilyen nagyságrendű készletleírást kellett végrehajtani, mert a megváltóként várt új operációs rendszerre épülő, teljes érintőképernyős Z10 megbukott a piacon.

A bejelentés másik lényeges eleme az eddig regnáló elnök-vezérigazgató, Thorsten Heins azonnali félreállítása. Helyét ideiglenesen a Sybase egykori vezetője, az a hongkongi születésű John Chen veszi át. aki tavaly a Silve Lake befektetői csoporthoz csatlakozott vezető tanácsadóként. Heins végleges utódját egyelőre keresik.

A cég részvényárfolyama kétszámjegyű zuhanásba kezdett a bejelentést követően.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény