FőoldalÜzletA Samsung magyarországi k+f központ felépítését mérlegeli
2013. október 22., kedd ::

A Samsung magyarországi k+f központ felépítését mérlegeli

A Külügyminisztérium közleménye szerint az ipari óriásnál mérlegelik egy K+F központ magyarországi létesítését, amely jól képzett magyar szakemberek részére teremt munkahelyet

A közlemény szerint Szöulban mind a mai napig számon tartják, hogy a volt szocialista országok közül elsőként Magyarország vette fel a diplomáciai kapcsolatokat a Koreai Köztársasággal. A cél az, hogy a jövőre esedékes 25. évforduló kapcsán az egészséges alapokon álló és a magyar gazdaság számára komoly eredményeket produkáló viszony új lendületet vegyen.

Martonyi János szöuli útja során találkozott Li Szang Hunnal, a Samsung Electronics vezérigazgatójával, valamint Li Te Hjobbal, a globális ügyekért felelős vezérigazgató-helyettessel és Pak Sze Unggal, a külföldi termelő egységekért felelős vezérigazgató-helyettessel. Az erről kiadott közlemény szerint a cégcsoport Magyarországot kiemelt partnernek tekinti, és az európai dekonjunktúra ellenére átcsoportosítással fenntartotta, illetve bővítette magyarországi termelőkapacitásait. Mérlegelik egy K+F központ magyarországi létesítését, amely jól képzett magyar szakemberek részére teremt munkahelyet.

A Samsung magyarországi működése egyidős a diplomáciai kapcsolatok felvételével, a cégcsoport Magyarországot kiemelt partnernek tekinti, és az európai dekonjunktúra ellenére átcsoportosítással fenntartotta, illetve bővítette magyarországi termelőkapacitásait. A kormány szeptemberben stratégiai keretmegállapodást kötött a Samsung Electronics Hungary vállalattal, amelyre alapozva további beruházások és fejlesztések végrehajtását várja.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény