FőoldalÜzletFelhasználó-központú fejlesztésekkel erősít az LG
2013. október 21., hétfő ::

Felhasználó-központú fejlesztésekkel erősít az LG

Az LG Magyarországon is piacra dobja két új csúcskategóriás készülékét, a G2 okostelefont és a G Pad 8.3 tabletet. A két innovatív mobileszköz kívül-belül magán hordozza az LG felhasználó-központú tervezési filozófiájának, a „Learning from You"-nak a legújabb vívmányait

Az LG ezen szlogenje a fejlesztéseket megelőző, felhasználói szokásokat vizsgáló, nagyszabású kutatásra utal. Az eredményeket figyelembe véve az LG olyan újításokat tervezett, mint a G2 hátlapra helyezett gombjai, a KnockON, vagy a QPair funkció. Ezen felül számos új szoftveres megoldás és praktikus funkció is segíti a felhasználók mindennapjait.

Az LG legújabb prémium kategóriás készülékeinek tervezése előtt fogyasztók ezrei körében végzett részletes kutatást a mobilhasználati szokásokat vizsgálva. Az LG mérnökei a G2 és a G Pad 8.3 mobileszközöket már a felmérés eredményeire támaszkodva, a „Learning from You" filozófia jegyében alkották meg. A hardver, a szoftver és az ezek harmóniájára épülő UX, azaz felhasználói élmény tekintetében mindkét készülék forradalmi újításokkal igyekszik válaszolni valós felhasználói igényekre.

Az okostelefonok tekintetében az egyik legfontosabb felhasználói igényként a minél nagyobb kijelző fogalmazódott meg. A kijelző növekedésével azonban egyre nehezebbé vált a készülékek egy kezes használata. Az LG G2 úgy tudta tovább növelni a képernyő méretet, hogy a hátoldalra költöztette a gombokat, amellyel egy tökéletesen kezelhető, egy kézzel is tartható készüléket alkotott meg. A G Pad 8.3 méretét ugyancsak a felhasználói visszajelzések gondos tanulmányozásával határozták meg.

„Az LG G2 és a G Pad 8.3 csúcskategóriás mobilkészülékek bevezetése bizonyítja, hogy megalapozott azon törekvésünk, hogy az iparág legfelsőbb szegmensének meghatározó szereplői legyünk." – mondta el Piro Péter az LG Electronics Magyar Kft. mobilkommunikációs üzletágának magyarországi értékesítési vezetője – „A két készülék már elérhető, illetve hamarosan elérhető lesz a magyarországi operátorok és a nagyobb hazai elektronikai áruházláncok kínálatában."

LG G2, használhatóság, mindenekfelett

A „Learning from You" filozófia az LG G2-nél a formatervezésben, a hardver kialakításban és felhasználói élményben egyaránt visszaköszön. A G2 formabontó újdonsága a hátlapjára költöztetett bekapcsoló és hangerőszabályzó gomb (Rear Key), ami a dizájn elemen kívül praktikus is. Mivel a telefon használata közben a mutatóujjunk eleve a telefon hátlapján van, az ott elhelyezett gombokkal a készülék irányítása sokkal kényelmesebbé válik, ráadásul ezzel a megoldással nem csúszhat ki a kezünkből a hangerő szabályozása közben. Ez a hátlapi gomb a hangerő szabályozásán túl a kamera gyors bekapcsolására, és a QuickMemo jegyzetkészítő alkalmazás elindítására is szolgál.

A felhasználói élmény növelése érdekében számos praktikus és felhasználóbarát tulajdonság került a készülékbe:

 • KnockOn - Mivel nincsenek se valós, sem érintés érzékeny gombok a készülék előlapján, az LG mérnökei egy roppant egyszerű módot találtak a képernyő aktiválására. A KnockOn funkció segítségével csupán kétszer rá kell koppintanunk a képernyőre, és a telefon máris „életre kel".
 • Guest Mode - A készülékbe beléphetünk saját vagy másodlagos jelszó használatával is. Utóbbit a Guest Mode teszi lehetővé, így más is használhatja a telefonunkat egy eltérő kezelőfelülettel anélkül, hogy a mi tartalmainkhoz hozzáférne.
 • OIS – optikai képstabilizátor - A G2-t optikai képstabilizátorral (Optical Image Stabilizer; OIS) is ellátta az LG, ami tisztább élesebb fotók készítését teszi lehetővé mozgás közben is. A részletgazdag képekért továbbá egy több pontos autófókusszal rendelkező 13 MP-es kamera felel.
 • Audio Zoom - Az LG egy egyedülálló újítása az úgynevezett Audio Zoom funkció, ami lehetővé teszi, hogy video készítésénél nem csak a képre közelítsünk rá, hanem ahhoz hasonló módon a rögzíteni kívánt hang forrására is. Ezáltal például kiszűrhetjük az iskolai kórusban éneklő gyermekünk hangját a tömegből.
 • Plug&Pop – A készülék azonnal felismeri a fülhallgató vagy USB kábel csatlakoztatását és felajánlja a zenehallgatáshoz hasznos applikációkat egy külön felnyíló ablakban.
 • QuickRemote - Az LG G2-t QuickRemote alkalmazása egy univerzális távirányítóvá varázsolja. A hagyományos távirányítókat helyettesítve infraporton keresztül képes vezérelni a lakásunkban található szórakoztatóelektronikai eszközöket, de még a légkondicionálót is.
 • Answer Me - Az intuitív tulajdonságok sorát növeli az Answer Me funkció, ami automatikusan fogadja a hívást, ha a fülünkhöz emeljük a G2-t, és a csengetés hangerejét is csökkenti közben.

Az okostelefonoknak ma már teljes értékű szórakoztató központként is helyt kell állniuk, így a Full HD kép mellett a hangzás is kiemelten fontossá vált. Az LG G2 az első okostelefon 24 bit/192 kHz-es stúdióminőségű hifi lejátszási teljesítménnyel.

A 2,26 GHz-es Qualcomm© Snapdragon™ 800-as processzornak köszönhetően biztosan nem fogjuk „gondolkodáson" kapni a G2-t, legyen szó akár a legfrissebb játékokról, multimédiás tartalmakról vagy több alkalmazás együttes futtatásáról. Az 5,2 hüvelykes Full HD IPS kijelzőt oldalt pedig, mindössze egy 2,65 mm-es keret vesz körül. Ekkora erőhöz és kijelzőhöz megnövelt energiaforrás is tartozik. A rendelkezésre álló helyet maximálisan kihasználó, nagy teljesítményű 3000 mAh-es akkumulátor egész napos intenzív használatot is megenged.

G Pad 8.3, kívül-belül ideális

A felhasználói visszajelzésekből egyértelműen kitűnik, hogy a legtöbben a 8 hüvelykes készülékeket részesítenék előnyben, mint a hordozhatóság és a felhasználói élmény tökéletes ötvözetét. Az LG G Pad 8.3 az első Full HD-s tablet a 8 hüvelykes kategóriában, emellett a készüléket az LG prémium G termékcsaládjára jellemző innovatív funkciók együttesével is felvértezték.

A G Pad 8.3-ban ugyanúgy megtalálható a G2-ből már ismert Guest Mode, vagy a QuickRemote is. Előbbinek hála nyugodt szívvel odaadhatjuk a készüléket a gyermekünknek játszani, csak az általunk engedélyezett dolgokhoz fog hozzáférni; utóbbi pedig egy fiók mélyére száműzi a közelünkben lévő valamennyi készülék távirányítóját, hiszen mindet vezérelhetjük a tablettel is.

Ezen kívül olyan funkciókkal is rendelkezik a táblagép, amelyek kifejezetten a G Pad 8.3 tekintélyes kijelzőjén teljesednek ki:

 • Slide Aside - Sosem volt még olyan egyszerű és gördülékeny több alkalmazás egyszerre történő futtatása és a váltás köztük, mint a Slide Aside funkciót használva. Három ujjunkat oldalra húzva úgy ugrálhatunk az applikációk között, mintha csak a galériában képeket nézegetnénk, legyen az akár a legújabb játék, multimédiás tartalom, vagy egy weblap.
 • QSlide - A QSlide alkalmazás még nagyobb szabadságot nyújt azoknak, akik szeretnek egyszerre több feladatot futtatni a tabletjükön. A funkció segítségével kiválaszthatunk egy fő, futó applikációt, amire rányithatunk további kettőt, megválasztva utóbbiak méretét, és áttetszőségük mértékét.
 • QPair - A QPair alkalmazás a ma már kötelezőnek számító készülékek közötti konvergenciát emeli mesterfokra. Az okostelefonra érkező hívások és üzenetek, vagy azon készült jegyzetek a G Pad-en is megjelennek, válaszolhatunk rájuk, szerkeszthetjük őket. Mindez más gyártók mobilkészülékeivel is működik.
 • KnockOn - A G Pad 8.3 is megkapta az LG intuitív KnockOn funkicóját, amivel mindössze két koppintással felébreszthetjük a készüléket. Ezáltal nem kell félnünk, hogy kiesik a kezünkből miközben aktiváljuk, vagy összekenjük ha nem tiszta a kezünk.

Nagyméretű kijelzője ellenére az LG G Pad 8.3 elegáns és vékony, így egy kézben, vagy akár zsebben is kényelmesen elfér. A súlya mindössze 338 gramm, ami körülbelül egy magazin súlyának felel meg. Az alkalmazások egyidejű futtatásának gördülékenységét és a multimédiás tartalmak zavartalan fogyasztását a Qualcomm® Snapdragon™ 600-as processzora szavatolja. A hosszú üzemidőről pedig a nagy teljesítményű 4600 mAh-s akkumulátor gondoskodik.

Az LG honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény