FőoldalÜzletTitokban meglátogatta Stephen Elop a komáromi Nokia-gyárat
2013. szeptember 24., kedd ::

Titokban meglátogatta Stephen Elop a komáromi Nokia-gyárat

A Nokia Magyarország Kft a látogatás tényét megerősítette, ám arra való hivatkozással, hogy ez egy belső vállalati esemény volt, nem kommentálták a történteket

Stephen Elop a közelmúltban bejelentett Nokia-felvásárlás óta immár a tulajdonos Microsoft igazgatója, Steve Ballmer egyik lehetséges utóda. Az általa már jelenleg is irányított hardvergyártó részleghez – a Nokia-ügylet után – mintegy 32 ezer ember tartozik. Hírek szerint a Microsoft készülékgyártásért felelős igazgatója végignézte az üzemet, majd ezt követően az éppen a gyárban tartózkodó 300-400 dolgozó előtt beszédet tartott. Ezen beszámolt a Microsoft elképzeléseiről is. Kiszivárgott információk szerint beszédében kerülte a konkrétumokat, ám azt „sugallta", hogy a Microsoft a komáromi gyárba a jelenlegi telefongyártás mellett további hardvergyártást is hozna.

Amennyiben valóban konkrét szándék születik, annak egyik alapja tudomásunk szerint az, hogy az amerikai társaság állítólag igencsak elégedett a komáromi gyártásrugalmassággal. Erről onnan győződtek meg, hogy Elop látogatása előtti héten bejelentés nélkül, szinte titokban Microsoft-szakemberek jártak az üzemben, akik a gyártási folyamatokat monitoringozták és térképezték fel. Maga Elop is úgy fogalmazott, „ilyenfajta rugalmasságot" a Microsoft rendszerén belül nem tapasztalt. Ráadásul ilyen gyártási lehetőségük sincs más Európában.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény