FőoldalÜzletNégyből egy
2013. április 04., csütörtök ::

Négyből egy

Négy nagyvállalat közül csak egy választ teljes körű mobil biztonsági védelmet Napjainkban a világ vállalatainak fele foglalkozik a mobileszközök biztonsági problémáival, amelyeket a vezetők szívesen integrálnak a vállalat hálózati infrastruktúrájába

A Kaspersky Lab és a B2B International közös felmérésében résztvevő vállalatok 32 százaléka állította, hogy megfelelő biztonságpolitikával rendelkeznek okostelefonokra és a tabletekre vonatkozólag. Továbbá a vállalatok 28 százaléka tervez a későbbiekben valamilyen átfogó védelemmel rendelkező mobileszköz menedzsment (MDM) technológia bevezetését.

Az üzleti élet terén növekvő tendencia figyelhető meg mind a vállalati mind a magántulajdonban lévő eszközök számát érintően. Ennek tükrében a szervezetek csupán 9 százaléka véli úgy, hogy hogy a betilthatná a személyes eszközök (okostelefon, táblagép) használatát a mindennapi munka során. Másrészt a vállalatok 29 százaléka engedélyezett már teljes körű hozzáférést az alkalmazottaknak, hogy elérjék a személyes adataikat mobiltelefonon keresztül a vállalati hálózat segítségével.

 

„Az okostelefonok és más mobileszközök használata minden vállalkozás számára bizonyos versenyelőnyt jelent, mivel így a munkavállalók rugalmasan és gyorsan képesek elvégezni a feladataikat helytől és időtől függetlenül, amely igazán sokat számít a mai felgyorsult világban. Azonban ennek árnyoldala is van, hiszen ezeknek az eszközöknek a használata új biztonsági megoldásokat is igényelnek, ha megszeretnénk védeni egyaránt a vállalat és a munkavállaló adatait. Azonban sok esetben ezt figyelmen kívül hagyják a cégek, és egy vírustámadás során vagy egy eszköz elvesztése esetén súlyos károkat is okozhat a nem megfelelő védelem." - mondta Alexander Erofeev, a Kaspersky Lab marketing vezérigazgató-helyettese.

 

Amellett, hogy megvédi az okostelefonokat és a tableteket a rosszindulatú programoktól, (ami igen lényeges hiszen az Androidos platformot növekvő számmal célozzák a rosszindulatú programok) az MDM megoldásaival elérhető, hogy a rendszergazdák távoli felügyelettel is képesek legyen a blokkolásra és a teljes körű hozzáféréshez, ha esetleg a készüléket ellopják vagy elveszítik. Ezen kívül a mobileszköz menedzsment lehetővé teszi, hogy az informatikai szakemberek kijelöljék és elmentsék a mobileszközök vállalati tartalmát. Ezzel el is kerülhető a BYOD trend problémája: az adminisztrátorok teljes mértékben megvédhetik a személyes és vállalati tartalmakat a készülék érintése nélkül.

 

A Kaspersky Endpoint Security for Business üzleti megoldásai magába foglalja a Mobile Device Management technológiáját is, amely új platformot biztosít a vállalati hálózatok irányításához.

 

A Kaspersky Lab kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény