FőoldalÜzletVisszaesett az iPhone-forgalma, erősödött az iPad-é
2012. augusztus 10., péntek ::

Visszaesett az iPhone-forgalma, erősödött az iPad-é

A drasztikusan visszaeső iPhone-forgalom miatt alulmúlta a piaci várakozásokat az Apple második negyedéves jelentése. Azonban így is 21 százalékkal nagyobb, 8,8 milliárd dolláros a negyedévi profitjuk.

Az áprilistól júniusig tartó időszakban 26 millió iPhone-t adott el az Apple, ami jelentős visszaesés az egy évvel korábbi 35,1 millióhoz képest. Bár az korábban is teljesen világos volt, hogy az iPhone-eladások növekedése nem tarthat a végtelenségig, a visszaesés mértéke alaposan meglepte a piacot.

A várakozásokat felülmúlva erősödött viszont az iPad: a tavaly tavaszi 11,8 millió után az elmúlt negyedévben 17 milliót sikerült eladni a táblagépből. A tablet helyzetét tovább erősítheti, ha az Apple belép az olcsóbb szegmensbe, és valóban piacra dobja a 249 dollárosra tartott iPad minit.

A kifutóban lévő iPod médialejátszókból a várt kevesebb mint 6 millió helyett 6,8 milliót sikerült eladni, míg a Mac-eladások éves szinten 2 százalékot emelkedve 4 millión zárták a második naptári negyedévet.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény