FőoldalÜzletAz NMHH árverést hirdet a 900-as frekvenciasáv értékesítésére
2011. augusztus 05., péntek ::

Az NMHH árverést hirdet a 900-as frekvenciasáv értékesítésére

A legfrissebb hírek szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Hivatala árverést hirdet a 900 MHz-es frekvenciasávon nyújtható rádiótávközlési szolgáltatáshoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságra. Az árverés részleteiről ma tartanak nemzetközi sajtótájékoztatót.

A tender kiírását az teszi lehetővé, hogy a héten hatályba lépett az elektronikus hírközlési törvény módosítása, ami az európai uniós előírások magyar jogba történő átültetését jelenti. Az új szabályok bővítik a fogyasztók és cégek jogait mind a telefon-, mind a mobilszolgáltatások, mind az internet-hozzáférés területén.

A frekvenciák felosztására vonatkozó keretszabályok lehetővé teszik, hogy a 900 MHz-hez tartozó frekvenciatartományok értékesítése során a jelenleg szabad 10,8 MHz-nyi frekvenciablokkból 5 MHz-re olyan szolgáltató licitálhasson, amely eddig nem volt jelen a hazai mobilpiacon. Ha erre az összefüggő frekvenciablokkra nem érkezik az állam számára elfogadható ajánlat, akkor az teljes egészében feloszthatóvá válik a három jelenlegi szolgáltató között.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény