FőoldalRendszerintegrátorLágyindító, ami lehetővé teszi a motor biztonságos és hatékony indítását
2020. január 02., csütörtök ::

Lágyindító, ami lehetővé teszi a motor biztonságos és hatékony indítását

A Siemens Smart Infrastructure a Sirius 3RW55 Failsafe és a Sirius 3RW50 bevezetésével bővítette motorokhoz kínált lágyindítóinak portfólióját. A lágyindítók az indítás és leállítás során biztosítják az iparban és az infrastruktúrában használt villanymotorok védelmét. A Sirius 3RW55 Failsafe az első lágyindító, mely beépített biztonsági nyomaték-leapcsolás (Safe Torque Off, STO) funkcióval rendelkezik. A biztonsági szabványoknak megfelelően az elektromos hajtásrendszerek védelmi funkciója biztosítja, hogy a motor leállításakor megszűnjön a nyomatékot képző energia, ezzel megelőzi a véletlen beindulást

A vezérlőszekrények gyártóinak immár nem kell külön alkatrészeket alkalmazniuk ezen funkció megvalósítására, ami csökkenti a kábelezés és a karbantartás időigényét és nehézségeit, és helyet takarít meg a vezérlőszekrényben. Az integrált megoldás kapcsolási ideje ráadásul lényegesen rövidebb, mint a hagyományos elektromechanikus alkatrészeké.

„A gépre gyakorolt mechanikai hatás vagy az áramellátó rendszer feszültségingadozásai miatt a motorok hirtelen elindítása vagy leállítása komoly problémákat okozhat. Épületek és ipari üzemek okos elektromos infrastruktúrájának részeként a Sirius portfólió új lágyindítói kíméletesebb és még biztonságosabb megoldást kínálnak, így megelőzik a meghibásodásokat és az üzemszüneteket" – mondta Erich Fröhlich, a Siemens Smart Infrastructure Control Products üzletágának termékmenedzsere.

A Sirius 3RW55 Failsafe lágyindítók nagy, 400 V-on 5,5-560 kW névleges teljesítményű motorok indítására és leállítására alkalmasak. A felhasználóbarát integrált ember-gép interfészen (HMI) keresztül valamennyi kapcsolási művelet egyszerűen vezérelhető. Az opcionális kommunikációs modulok lehetővé teszik a funkciók szükség szerinti bővítését, pl. egy automatizálási rendszer komplett diagnosztikájával, statisztikai adataival és mérési értékeivel.

A Sirius 3RW50 eszközök kompakt, helytakarékos kialakítással rendelkeznek, és minimális teljesítményveszteséget biztosítanak. 400 V-on 75 kW-tól 315 kW-ig terjedő teljesítménytartományt fednek le, és sztenderd alkalmazásokhoz lettek tervezve. Az eszközöket opcionális kommunikációs modulokon keresztül lehet további funkciókkal kiegészíteni. Integrált „Soft Torque” funkciója segít megelőzni az indításkori áramlökést, és csökkenti a mechanikai terhelést a motorok indítása és leállítása során. Ez ideálissá teszi a lágyindítókat szivattyúk bekapcsolásához, mivel megelőzik a nyomás megugrását a csőrendszerben és a vízütés okozta esetleges károkat. A lágyindítók ATEX és IECEx tanúsítvánnyal rendelkeznek, és potenciális robbanásveszélyt jelentő környezetekben is alkalmazhatók, pl. kerozin vagy gázolaj szivattyúzásakor repülőtereken vagy benzinkutakon. A motor adatait a vezérlőpanel ajtaján található HMI interfészen vagy egy analóg kimeneten lehet megjeleníteni. Modern, hibrid kapcsolási technológiájuk biztosítja a hatékonyságot, energiamegtakarítást és a termék hosszú élettartamát.

A Siemens Sirius 3RW5 portfóliójába tartozó összes lágyindító rendelkezik az egyszerű és hibamentes paraméterezést, a motor túlterhelés elleni védelmével ötvözött áramerősség-szabályozást és a szivattyúk beindítását és leállítását biztosító funkciókkal. Mindezek integrálhatók a Totally Integrated Automation szoftverbe a (TIA) Portálba, és teljes körűen konfigurálhatók, pl. a Profinet nyílt ipari ethernet hálózaton keresztül. Számos tanúsítványuknak és jóváhagyásuknak köszönhetően – pl. a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC), az Underwriters Laboratories (UL) és a Kanadai Szabványügyi Egyesület (CSA) előírásainak való megfelelés kapcsán – az eszközök világszerte felhasználhatók.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény