FőoldalRendszerintegrátorA decentralizált áramellátás új dimenziója
2019. december 23., hétfő ::

A decentralizált áramellátás új dimenziója

Az innovatív Emparro67 Hybrid kapcsolóüzemű tápegység sokféle erősséget felvonultató multitehetség: segítségével nemcsak az áramellátás telepíthető ki a kapcsolószekrényből az ipari terepre, de két, integrált csatornával még a 24 VDC terhelési áramkör-felügyelethez szükséges áramellátást is felügyeli, így gondoskodva a nagy fokú üzembiztonságról. Egy IO-link interfész széles körű és áttekinthető kommunikációt tesz lehetővé

Az Emparro-széria IP67 kapcsolóüzemű tápegység-berendezéseit a kapcsolószekrényen kívüli használatra terveztük. Minden alkatrész védett a mechanikai igénybevétellel szemben. A kompakt és robusztus fémház egybeöntött kivitelben készül, és a nagy igénybevételnek kitett ipari terepen is hatékony védelmet nyújt a szennyeződésekkel, nedvességgel, valamint a hűtő- és kenőanyagokkal szemben. A nagy fokú energiahatékonyság – a betáplált energiának akár 93,8 százaléka hasznosításra kerül – a garancia arra, hogy a berendezések az alacsony felületi hőmérsékletnek köszönhetően teljes terhelés mellett is megérinthetőek. A kapcsolóüzemű tápegység-berendezések így valódi sokoldalú megoldást jelentenek a legkülönfélébb alkalmazásokban.
Ennek a decentralizált megoldásnak nagy előnye, hogy a feszültség átalakítása 230 VAC-ről 24 VDC-re nem a kapcsolószekrényben történik, hanem a terepen, közvetlenül a fogyasztónál. Ezzel a teljesítményveszteség a minimumra redukálódik, az energiaköltségek is csökkennek. A kapcsolószekrényeket kisebb méretben lehet kialakítani, némelyik alkalmazásnál akár teljesen el is lehet hagyni.

Elektronikus áramfelügyelet a nagy üzembiztonság érdekében

Emparro67 és Emparro67 Hybrid

Az új Emparro67 Hybrid kapcsolóüzemű tápegység-berendezés két, integrált Mico-csatornával rendelkezik pl. különálló berendezésegységek, szenzorok, aktorok vagy – különösen érdekes – terepibuszmodulok elektronikus áramfelügyeletéhez. A csatlakoztatott terepibuszrendszerek szenzor- és modul-áramellátása, valamint az aktorok ellátása is külön felügyelhető vele. Ezzel megteremti a kívánt szelektivitást, ami nem lenne adott a két bemeneti feszültség közös felügyelete esetén, és gondoskodik a maximális üzembiztonságról. Ha az aktor áramellátása – például rövidzárlat, túlterhelés vagy kábelszakadás miatt – megszakad, akkor a terepibuszmodul ellátása a szenzor- és modulellátáson keresztül továbbra is biztosított. Tehát továbbra is képes hibaüzeneteket és diagnosztikai információkat küldeni a vezérlésnek.
A két, 24 VDC terhelési áramkör-felügyeleti célra szolgáló Mico-csatornát különböző áramértékekre lehet beállítani, kívánság szerint közvetlenül a készüléken egy gombnyomásra, vagy a kommunikációs interfészen keresztül. A Mico-csatornák kioldási eljárása szabadalmazott, és az „amilyen későn csak lehet, amilyen korán szükséges” elvet követi. Ha az áramerősség eléri a beállított érték 90 százalékát, a készülék korai figyelmeztetést küld, ami időben történő beavatkozást tesz lehetővé, mielőtt még hiba lépne fel. A lekapcsolt csatornákat egy gombnyomással vagy egy jellel lehet újra bekapcsolni. Ha a karbantartó a készüléken a gomb megnyomásával kikapcsol egy csatornát, pl. azért, hogy elvégezhesse a karbantartási munkákat, akkor azt csak manuálisan lehet újraaktiválni. Ilyenkor a távoli bekapcsolásfunkció deaktivált.

Széles körű kommunikáció

Az Emparro67 Hybrid rendelkezik egy IO-link interfésszel (M12-csatlakozás), és eszközként képes kommunikálni egy fölérendelt IO-link masteregységgel. Ennek köszönhetően az Emparro67 Hybrid olyan, folyamatos hálózatba kapcsolt, intelligens alkalmazásokban is használható, amelyekben nagy diagnosztikai adat- és vállalatimutatószám-forgalom zajlik. Konkrét példa az alkalmazásra az élettartam felügyelete. Az Emparro67 Hybrid precíz információkat szolgáltat a készülék státuszáról. Ha a berendezés eléri a felhasználó által meghatározott státuszt, közvetlen megrendelést lehet indítani, és a készülék – nagyobb pluszráfordítás vagy állásidő nélkül – a következő ütemezett karbantartás során kicserélhető. A gép- és berendezésgyártó vállalatok ily módon kihasználhatják a megelőző karbantartási funkciókat új üzleti modellek fejlesztésére.

A Murrelektronik Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény