FőoldalRendszerintegrátorAz egyenáramú áramkörök elektronikus felügyeletére
2019. szeptember 04., szerda ::

Az egyenáramú áramkörök elektronikus felügyeletére

Az innovatív PXS24 megszakítóval az Eaton vállalat tovább bővíti átfogó termékkínálatát az áramfigyelő-készülékek területén. Mind az Economy, mind a Standard változat kapható egész Európában. A PXS24 telepítés és karbantartás szempontjából egyaránt hatékonyabb elődjeinél, emellett fokozott rendszerbiztonságot tesz lehetővé

A 24 V-os egyenáramú áramköröket hagyományosan elektromechanikus kismegszakítókkal védték. Egy ilyen elektromechanikus készülék azonban gyakran nem nyújt megfelelő biztonságot az elektronikus berendezések legújabb generációihoz. Ugyan a mai egyenáramú tápegységek rövidzárlatállók, hiba esetén a kimeneti feszültségük túl alacsony ahhoz, hogy a hagyományos megszakítók leoldjanak. A PXS24 elektronikus megszakító sokkal hatékonyabb védelmet nyújt a 24 V-os egyenáramú áramkörökhöz, mivel gyorsan érzékeli a túlterhelést, és szelektíven kapcsolja le az érintett gépalkatrészeket. Ennek eredményeként a rendszer vezérelhető marad és a hibák áthidalhatók a kritikus leállás megelőzése érdekében, vagy szükség esetén a rendszer szabályozott módon leállítható. A modul akár 20 000 μF kapacitású terheléseket is képes megvédeni. A PXS24 használatával a gépgyártók jelentősen növelhetik rendszerük megbízhatóságát.

A PXS24 egy moduláris és bővíthető rendszer. Minden csatorna egy külön modulból áll, amelyek mindegyike hat beépített potenciálelosztó csatlakozóval rendelkezik, így lehetőség van akár három 24 V DC-s terhelés közvetlen csatlakoztatására. Szemben a hagyományos megoldásokkal, nincs szükség többcsatornás modulok használatára. A PXS24 lehetővé teszi a felhasználók számára a csatornák számának kiválasztását az aktuális felhasználási igényeknek megfelelően. A huzalozás minimálisra csökkenthető, ami nem csak a további költségmegtakarítás szempontjából fontos, hanem a lehetséges hibaforrások kiküszöbölése miatt is. Az első PXS24 csatorna a 24 V-os tápegységhez a feszítőrugós kapcsokon keresztül csatlakozik. Az összes többi PXS24 modul egy dugaszolható sorolósínen keresztül csatlakoztatható, így nincs szükség további huzalozásra. Ennek köszönhetően a konfiguráció egyszerűen bővíthető.

„Az volt a szándékunk, hogy a PXS24 elektronikus kismegszakítóval olyan terméket kínáljunk ügyfeleink számára, amely lényegesen magasabb hozzáadott értéket képvisel, mint a konkurens termékek”, mondta Alexander Jellenigg, az Eaton termékmenedzsere. "Tisztában vagyunk azzal, hogy a telepítés és karbantartás során általában a munkaidő a legköltségesebb tényező. Ezért volt számunkra fontos, hogy lehetőséget biztosítsunk a telepítők, berendezésgyártók és villanyszerelők számára a gyorsabb és hatékonyabb munkavégzéshez.” A PXS24 további integrált funkcióinak köszönhetően kevesebb alkatrészre van szükség az elosztószekrényben. Így a helyigény 25% -kal alacsonyabb is lehet, mint a hagyományos megoldásoknál. Ezen felül a PXS24 15%-kal csökkenti az anyagköltségeket és mintegy 35%-kal a telepítési időt.

Minden csatorna saját PLC-kompatibilis bemenetekkel és kimenetekkel rendelkezik. Ez lehetővé teszi a PXS csatornák használatát a rendszer-felügyeletére és megjelenítésére, ami elengedhetetlen a szelektív leállásokhoz, valamint a karbantartáshoz és a célzott hibaelhárításhoz. A PXS24 esetében ennek köszönhetően lehetséges, hogy hiba esetén más csatornákat közvetlenül kapcsoljon. A csatornák közvetlenül összeköthetők egy egyszerű feszítőrugós kapcsokon keresztül. Így képesek csoportos üzenetek generálásához, vagy hiba esetén több csatornát tudnak összekapcsolni és lekapcsolni. Jellenigg úr meggyőződése, hogy „A PXS közvetlen kommunikációképessége egy PLC-vel előremutató megoldást jelent. A vezérlő bemenetek és kimenetek megfelelnek az IEC-EN 61131-2 (MSZ EN 61131-2) szabványnak. Ez nemcsak megkönnyíti a kommunikációt a PLC-vel, hanem azt is biztosítja, hogy a PXS elég erőteljes legyen ahhoz, hogy reagáljon az érzékelőkre, és képes legyen vezérelni olyan funkciókat, amelyek egyébként külön PLC-kimeneteket igényelnének.”

A PXS24 Standard verziója a 16 A-ig terjedő tartományt fedi le. Az Economy verzió névleges áram tartománya 10 A-ig terjed, ez a verzió azonban nem rendelkezik a kommunikációs funkcióval. Ezt a két különbséget leszámítva a Standard és Economy változatok összes többi jellemzője azonos. A PXS24 minden verziója rendelkezik UL tanúsítvánnyal. Ez azt jelenti, hogy a PXS24 alkalmazható az Észak-Amerikában használt gépekben is.

Az Eaton kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény