FőoldalRendszerintegrátorÚj, többfunkciós biztonsági világítási lámpatestek
2019. március 13., szerda ::

Új, többfunkciós biztonsági világítási lámpatestek

Az Eaton teljesen új biztonsági világítási lámpatesttel lépett piacra, amely tökéletes megoldást nyújt nagy méretű, nyitott területek biztonsági világítására. A lámpatestek a lehető legkisebb helyigény és esztétikus megjelenés mellett képesek a felhasználói igényekhez tökéletesen illeszkedő irányban és nagyságban megvilágítani a biztonsági szempontból kritikus területeket

A BeamTech termékcsalád tagjai 12 LED-et tartalmazó flexibilis lámpafejekkel rendelkeznek, melyek fényszórási tulajdonsága elektronikusan változtatható, így egyetlen lámpatest univerzálisan alkalmazható pánik elleni világításként, illetve menekülési útvonalak megvilágítására, vagy akár biztonsági berendezések, például tűzoltó készülékek megvilágítása egyaránt.

Az általános anti-pánik világítási üzemmódban az egyes lámpafejek fénye egy-egy maximum 30 m2-es területet fed le, amihez a világítótestek közötti optimális távolság 36,8 illetve 43,1 m. Előbbi esetben a megvilágítás mértéke 1 lux utóbbiban 0,5 lux. A legtöbb hasonló termék nem alkalmas ekkora területek megvilágítására, azaz a BeamTech lámpatestekből kevesebbre van szükség ugyanakkora terület megvilágításához.

Az IP65 védettséggel és IK03 ütésállósággal rendelkező új termékcsalád ideális ipari alkalmazásokhoz, például gyárak vagy raktárak biztonsági világítási megoldásaként, emellett a termékek az új, esztétikus megjelenésnek köszönhetően akár olyan területeken is használhatóak, mint például szórakozóhelyeken, vagy bevásárlóközpontokban.

Az új külsőt a kisebb méretű, hosszú élettartamú Li-Ion vagy NiCd akkumulátorok és a magas fényáramú LED lámpafejek egy készülékházban való elhelyezésével érték el. Ez a kialakítás merőben eltér az ilyen alkalmazásokban megszokottól, mert a hasonló funkciójú termékeknél általában különálló házban van elhelyezve az akkumulátor csomag és annak a tetejére vannak szerelve a LED lámpafejek. Bár ez hatékony megoldás, esztétikai szempontból kimondottan előnytelen.

A BeamTech egyedi lámpafejei 360°-ban elfordíthatóak és 90o-ban dönthetőek, így azonos funkcionalitású, előnyösebb külsejű alternatívát jelenthetnek a korábbi megoldásokhoz képest.

A lámpatest telepítésénél az Eaton egyszerűsítette a folyamatot és minimálisra csökkentette a szükséges szerszámok számát. A rögzítési pontok a készülékházon kívül helyezkednek el, így nincs veszélye annak, hogy a lámpatest IP65-es besorolása veszélybe kerülne, a beépített vízszintjelző pedig biztosítja az egyenes felszerelést.

A termék bekötése egyszerű, a készülék belsejéhez könnyen hozzá lehet férni, mert készülékház szerszám nélkül szétpattintható, a kábelbemenetek pedig oldalt, illetve a hátul is elhelyezésre kerültek. Mindkét esetben a kábel bevezetés beépített tömszelencén keresztül történik, melyek úgy lettek elhelyezve, hogy a lehető legközelebb legyenek a tápegység bekötési sorkapcsától, így nem sérül az IP-védettség, de az esztétikus megjelenésről sem kell lemondani. A lámpatesten nincsenek perforált részek, és nincs szükség külön tömszelence telepítésére. A push fit technológiának köszönhetően a bekötési sorkapcsok csavarmentesek.

Az üzembe helyezés során a lámpafejeket rögzíteni lehet, miután a megfelelő irányba lettek pozícionálva, és ki kell választani a kívánt fényszórási üzemmódot. A tesztgomb segítségével ellenőrizhető, hogy a készüléken minden lámpafej megfelelőenvan-e beállítva. A lámpatest arra is lehetőséget ad, hogy például amíg az egyik lámpafej széles fényszórási üzemmódban pánik elleni területvilágításként működik, addig egy másik lámpafej keskeny módban biztonsági eszköz, vagy tűzoltókészülék min. 5 lux-al való megvilágítását biztosítsa az EN 1838:1 szabvány követelményeinek megfelelően.

A BeamTech termékcsalád jelenleg olyan kivitelekben kapható, amelyek egy vagy két LED lámpafejjel rendelkeznek, 250 lm, 500 lm vagy 1000 lm fényáramú változatokban.

Az új saját akkumulátoros biztonsági világítási lámpatestek rendelkeznek ENEC minősítéssel és megfelelnek az EN60598-2-22 szabványnak.

Az Eaton honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény