FőoldalRendszerintegrátorÚj hardver platform Edge alkalmazásokhoz
2019. január 09., szerda ::

Új hardver platform Edge alkalmazásokhoz

A Nürnbergben tartott SPS IPC Drives 2018 rendezvényen mutatta be a Siemens az Edge alkalmazásokhoz újonnan kifejlesztett hardver platformját, amely a Siemens Industrial Edge koncepció része. A kompakt Simatic Edge Device eszköz a beépített ipari PC Simatic IPC227E alapján működik, és integrált automatizálási csatlakoztatási lehetőséget kínál gépi szinten. Így a gyártási adatok közvetlenül a gyártásnál rögzíthetők és dolgozhatók fel. Ha az ipari alkalmazás keretrendszerében változás történik, az Industrial Edge felkínálja a lehetőséget az Edge eszköz szoftver alkalmazásának módosítására, így az naprakész marad a funkcionális válaszmentes frissítések révén

A hardver zárt fémházban érkezik, maximális ipari funkcionalitást biztosít, rugalmas, karbantartásmentes funkcionalitással még a legkeményebb feltételek között is. Az előretelepített Edge szoftverrel az üzembehelyezés villámgyorsan elvégezhető.

Siemens Industrial Edge

A Simens Industrial Edge használatával a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy kihasználják a teljes skáláját a klasszikus, helyi adatfeldolgozástól a felhőalapú adatfeldolgozásig, és megtalálják az egyéni igényeiknek leginkább megfelelő megoldást. Az Edge megoldásokkal gyakorlatilag valós időben nyílik lehetőség nagy mennyiségű adat helyi, visszajelzés-mentes feldolgozására. Az Industrial Edge használatával a felhasználók csökkenthetik adattárolási és átviteli költségeiket, mivel a nagy mennyiségű adat feldolgozása már előre megtörténik, és csak a releváns adatokat küldi tovább a felhőbe vagy a vállalat saját IT infrastruktúrájába. A Siemens Industrial Edge támogatja a felhő átviteli protokollokat a Siemens nyílt, felhő alapú IoT operációs rendszerébe a MindSphere környezetbe. A jövőben támogatni fogja a Message Queuing Telemetry Transport (MQTT) megoldást is, amely még inkább biztosítja a rugalmas adatcserét más rendszerekkel és felhőkkel.

Megtakarítások Edge megoldásokkal a Siemens Amberg-i elektronikai gyárában.

A Siemens ambergi gyárában a Simatic termékeket nyomtatott áramköri lapok vágására programozott gépekkel gyártják. A marási művelet közben finompor képződik, ami jelentős károkat okozhat a gépben. Az orsócsapágy elakadhat és ez előre nem tervezett gépleálláshoz vezethet. Ennek megakadályozására a mesterséges intelligencia a gép több üzemi paraméterét, többek között az orsó viselkedésének esetleges anomáliáit is elemzi, és jelzi, ha a meghibásodás veszélye fenyeget. Ezt úgy érik el, hogy az Edge eszköz érzékelői adatokat továbbítanak további elemzésre. A gépi tanulási algoritmus valós időben számítja ki az eltéréseket. Az előre meghatározott küszöbérték átlépése jelzi a gép meghibásodásának veszélyét. Ez az Edge alkalmazás 12 -36 órával az aktuális meghibásodás előtt előre jelzi a csapágyak elhasználódását és a gép leállás valószínűségét. Eltérés érzékelése esetén a gép orsója a következő tervezett szerviz keretében kicserélhető, így a meghibásodás nem okoz költséges, előre nem tervezett leállást.

Háttérinformáció:

Amikor a gyártók felhő alapú megoldásokkal elemzik a gyártási adatokat, két kihívással kell szembenézniük; egyrészt kezelniük kell a fő feladataikat, másrészt pedig hatékony, gazdaságos megoldást kell találniuk folyamataikra, például a frissítések kezelésére és az IT biztonságra. Az adatgyűjtés és elemzés több megközelítésből is megoldható, majd ezek segítségével a folyamatok optimalizálhatók.

Egyre többen váltanak a hagyományos, helyi adatfeldolgozásról új megoldásokra, elkerülve a klasszikus protokollal járó költséges szoftver frissítéseket. Sokan a digitális utat választják, és a központi IT infrastruktúrákon (szerverfarmokon) alapuló, felhőben és online elérhető adatfeldolgozás és elemzés előnyeit fordítják saját javukra. Ez a megoldás egyszerűsíti az alkalmazások frissítését és kezelését, mivel így a frissítések a központi felhő-kezelő rendszerrel minden szerverre egy időben telepíthetők.

Míg a felhő alapú számítástechnika egyre inkább elterjed, az Edge-számítástechnika annak logikai kiterjesztéseként értelmezhető. Ezek a kiegészítő rendszerek teszik lehetővé a termelési adatok központi vagy decentrális feldolgozását. A funkcionalitás, intelligencia és adatok immáron nem kizárólag központi szerverfarmokon találhatók, hanem akár létesítmény szinten is, az adatforráshoz közel – az automatizálási technológia világában a termelési hálózatok szélén. A Siemens által fejlesztett Siemens Industrial Edge megoldás kipróbált hardveren és szoftveren, továbbá a felhő alapú mechanizmusokon alapul, és a helyi, illetve felhő alapú adatfeldolgozás előnyeit egyesíti magában.

A Siemens kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény