FőoldalRendszerintegrátorA pontosabb műtéti beavatkozásért
2018. június 25., hétfő ::

A pontosabb műtéti beavatkozásért

A Siemens Healthineers az idei Charing Cross Nemzetközi Szimpóziumon mutatja be a Cios Alpha elnevezésű új mobil C-íves berendezését, amit a vaszkuláris és endovaszkuláris eljárások során használnak. A készülék új változata, mely első ízben tartalmaz beépített CMOS detektort, átdolgozott retina technológiával kerül forgalomba. Ez lehetővé teszi a különösen nagy felbontású és éles kontrasztú röntgenképek készítését, így igen nagy pontosság érhető el például az érsebészeti eljárások során

A Siemens Healthineers CARE (Combined Applications to Reduce Exposure: kombinált alkalmazások a besugárzás csökkentése érdekében) technológiáinak elérhetősége is azt eredményezi, hogy a sebészek minden egyes páciensnél egyedileg állíthatják be a dózist. Az átdolgozott rendszerkezelési koncepció, ahol olyan elemeket találunk, mint a vezeték nélküli lábkapcsoló, megkönnyíti és meggyorsítja a műtőben zajló munkafolyamatokat, míg a rendszer baktérium-taszító felületének köszönhetően egyszerűbben teljesíthetők a higiéniai követelmények. A Siemens Healthineers digitális ökoszisztémájához létesített interfész segítségével a felhasználók kibővíthetik a mobil C-kar funkcióinak skáláját, az általuk választott további alkalmazásokkal kiegészítve a lehetőségek körét.

“A precíziós orvoslás kiterjesztése a sebészetre részint azt eredményezi, hogy minden egyes páciensnél a lehető legnagyobb mértékben személyre kell szabni a kórmegállapítással és a kezeléssel kapcsolatos döntéseket" - jelentette ki Peter Seitz, a Siemens Healthineers sebészeti részlegének vezetője. “A Cios Alpha esetén alkalmazott új technológiákat úgy tervezték, hogy segítségükkel ügyfeleink a legmegfelelőbb kezelést biztosíthassák minden egyes beteg esetén a lehető legrészletesebb képalkotással és a lehető legalacsonyabb besugárzási dózissal, a jobb eredmények elérése érdekében."

A képvezérelt kezelési eljárásoknál a dózis csökkentése gyakran azt eredményezi, hogy nem megfelelő a képminőség. Másrészt nagy dózist alkalmazva jobb a kép minősége, de az emelt dózis egészségügyi kockázatot jelent a beteg, a sebész és más alkalmazottak számára. Ezért az új Cios Alpha számos olyan funkciót tartalmaz, amelyek segítségével csökkenthető a dózis a lehető legjobb képminőség fenntartása mellett. Míg a Siemens Healthineers különféle CARE technológiáival a kezelést végző orvos a lehető legalacsonyabb dózist állíthatja be, az új képalkotási algoritmusok az új CMOS detektorral együtt biztosítják a kiváló képminőséget. Például a sebészeti eljárás során megfelelő dózisbeállítással kombinált, előre definiált vizsgálati profilok választhatók ki, és okos röntgenképernyők használatával pontosan irányítható a besugárzás helye. A páciensen lézersugár jelzések vezérlik a mobil C-kart a megfelelő pozícióba anélkül, hogy besugárzást alkalmaznának. Az intelligens áramellátás kezelő egység a rendszer tápellátását automatikusan az eljárás követelményeihez igazítja. Az aktív hűtőrendszer pedig a túlmelegedés ellen védi a berendezést, biztosítva az egyenletesen kiváló minőségű képet még az igen hosszú sebészeti beavatkozások során is.

Az új Cios Alpha támogatja a mobil C-karra kifejlesztett nyílt alkalmazásokat (CiosOpenApps), így a rendszer a Siemens Healthineers digitális ökoszisztémájába integrálható. A felhasználók közvetlenül a digitális ökoszisztéma webáruházból tudják kiválasztani és letölteni az alkalmazásokat anélkül, hogy további hardver eszközökbe kellene beruházniuk. A letöltést követően az adott alkalmazás azonnal használható a mobil C-karon, sőt még ingyen tesztelhető is maximum 90 napig. Az új mobil C-kar piaci bevezetéséhez rendelkezésre állnak a Pie Medical Imaging BV cég érsebészetben használható alkalmazásai, mint például a kvantitatív vaszkuláris elemzés céljára készült CAAS QVA. A Siemens Healthineers digitális ökoszisztémája állandóan fejlődik és növekszik, világszerte új lehetőségeket tárva fel az egészségügyi szolgáltatók előtt ahhoz, hogy a digitális kínálat termékeit hatékony módon vezessék be intézményeikben. A digitális ökoszisztéma webáruházban ajánlott termékek vagy felhő alapú, vagy helyileg telepített alkalmazások.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény