FőoldalRendszerintegrátorFrekvenciaszabályozás szűk helyen is
2018. június 12., kedd ::

Frekvenciaszabályozás szűk helyen is

Az Eaton tovább bővíti PowerXL termékcsaládját. A PowerXL DB1 frekvenciaváltóval az Eaton egy erőteljes készüléket hoz piacra a legkisebb méretű IEC-kompatibilis kategóriában. Kis mérete ellenére a DB1 rendelkezik mindazon funkciókkal, mint a már ismert DC1 sorozat továbbfejlesztett változatai. Az Eaton ideális megoldást kínál azon OEM-ek számára, akik olyan meglévő rendszereket szeretnének frekvenciaváltós hajtással ellátni, amelyekben például nincs sem légkeringetés, sem elég hely szellőzőrendszer számára

A frekvenciaváltó méretét úgy csökkentették, hogy eltávolították a kijelzést, a billlentyűzetet és a hűtőbordát. A DB1-et “cold plate” egységként tervezték, a keletkezett hőt a körülötte lévő gép fém házán keresztül vezeti el. Miután felvitték a hővezető pasztát, a frekvenciahajtást közvetlenül az elválasztó fém-particióra csavarozzák, hőelvonásra használva annak hővezető képességét.

Mivel a DB1 kompatibilis az Eaton külső billentyűzetével, nincs szükség integrált kijelzőre, vagy billentyűzetre. “E komponensek csökkentése biztosítja DB1 hatásfokának optimalizálását. A fordulatszámszabályozás révén a gépek képesek csökkenteni a folyamat energiaszükségletét”, mondja Andreas Miessen, termékmenedzser. “Ennek eredményeként a DB1 különösen vonzó megoldás az OEM-ek számára, ha olyan sokoldalú frekvenciaváltókra van szükségük, melyek minden nehézség nélkül integrálhatóak meglévő szivattyúkba, kompresszorokba vagy egyéb olyan rendszerekbe, amelyekben nem áll rendelkezésre túl sok hely.„ A DB1 teljesen kompatibilis a drivesConnect paraméter-konfigurációs szoftverrel és a 2018 tavaszától elérhető drivesConnect applikációval.

A legkisebb méretet (1), amely 2017 végén került a piacra, max 1,5 kW motorteljesítményhez tervezték, 230, vagy 400 V-ra. Idén tavasszal az Eaton kibocsátott egy nagyobb méretet is, 4 kW-ig, 400 V-ra, amely a piacon elérhető motorok többségéhez megfelel.

A DB1 egy erősáramú és egy levehető vezérlőegységből áll. A vezérlőegység több I/O interfészt valamint CANopen és Modbus-RTU kommunikációs portokat tartalmaz. Az (RJ45) COM interfészen kívül a Modbus protokollt két, adatkábel látja el, amelyeknek huzalozása Eaton push-in technológiájának köszönhetően nagyon egyszerű. A DB1 vezérlőegysége ezen kívül rendelkezik szorítórugós érintkezőkkel is. „Ha szükséges, nagyobb volumenű megrendeléseknél a vezérlőegység a felhasználó igényeihez alakítható”, mondja Miessen, aki az ügyfeleknek alkalmazás-specifikus tanácsadó-szolgáltatást is ajánl a DB1-hez. “Szívesen adunk tanácsot, ha valaki bizonytalan a cold-plate egység útján történő hőelvonással kapcsolatban.” Ezeknek a konzultációknak része a kérdéses burkolathoz használt ötvözet pontos hővezető képességének értékelése is. Miessen azonban kizárja, hogy a berendezés túlhevülés miatt tönkremehet: “Minden PowerXL készülékben van egy önvédelmi mechanizmus, amely megelőzi a károsodást még a legvalószínűtlenebb hiba esetére is.”

Az Eaton PowerXL portfóliója

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény