FőoldalRendszerintegrátorHidraulikus szelepek csatlakoztatása a SmartWire-DT-hez
2018. május 18., péntek ::

Hidraulikus szelepek csatlakoztatása a SmartWire-DT-hez

Az Eaton legújabb, gépgyártók és rendszerépítők számára kifejlesztett megoldása lehetővé teszi a hidraulikus szelepek csatlakoztatását az intelligens kommunikációs rendszerhez, a SmartWire-DT-hez

A SmartWire-DT előnyei, így a jelentősen egyszerűbb tervezés, projektmenedzsment, vezetékezés, üzembe helyezés és rendszerfenntartás egyre több elektro-hidraulikus alkalmazásban is hozzáférhetőek. Már most jelentős azoknak az eszközöknek a száma, amelyek csatlakoztathatók a SmartWire-DT-hez: A vezérlőpanelen belül ezek közé tartoznak a működtető- és jelző készülékek, a mágneskapcsolók és a motorvédő kapcsolók, a biztosítók felügyeletére szolgáló modulok, a lágyindítók, a változtatható sebességű motorindítók, a frekvenciaváltók, a biztosítós szakaszoló kapcsolók és a megszakítók. A vezérlőpanelen kívül már használunk T csatlakozókat, vagy blokkmodulokat az érzékelők és a működtetők telepítésének egyszerűsítésére.

Jelenleg azon dolgozunk, hogy olyan interfész modulokkal bővítsük a termékportfóliót, amelyeknek segítségével közvetlenül lehet vezérelni a hidraulikus szelepeket DIN-A szelepcsatlakozókkal. A SmartWire-DT kommunikációs rendszer való csatlakozását egy 5 pólusú M12 kábel biztosítja. A két modulnak köszönhetően mind az egy-mágnestekercses, mind a két-mágnestekercses szelepek vezérelhetők. Az ilyen módon vezérelhető mágnestekercsek max. feszültsége 24 V, áramerőssége 1,6 A. Ez előtt a PLC-t vagy drága digitális kimeneti modulokkal kellett felszerelni, vagy integrált erősítőkkel rendelkező szelepcsatlakozókat kellett használni. A SmartWire-DT-vel egyikre sincs szükség. Akkor sincs szükség I/O modulokra, ha IP67 T csatlakozókat használunk további érzékelők, pl. nyomáskapcsolók vagy töltésszint-érzékelők csatlakoztatására, így egy kisebb vezérlőpanel és kevesebb vezeték is elegendő. Az új modulok kimenetei külön ASI tápkábelen (fekete, 16 A) keresztül működnek. Ezek túláram- és rövidzárlatvédettek, Túlterhelés vagy rövidzárlat esetén a hálózat diagnosztikai üzeneteket küld, emellett folyamatosan figyeli a betáplálás állapotát is. A modulok -25 °C és 70 °C közötti hőmérsékleten használhatók.

Az Eaton a SmartWire-DT hálózatok tervezését és üzembe helyezését a bevált SWD-Assist szoftverrel támogatja. A konfigurátor segítségével a felhasználók néhány egyszerű kattintással kiválaszthatják a szükséges rendszerösszetevőket. A szoftverrel könnyűszerrel ellenőrizhető a tervezett konfiguráció megvalósíthatósága is. Mivel minden felhasznált SmartWire-DT modul aktiválható az átjárók diagnosztikai interfészén keresztül, a telepített hálózat egyszerűen üzembe helyezhető, még mielőtt a PLC-hez kapcsolódna.

A SmartWire-DT honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény