FőoldalRendszerintegrátorKibővült a kisfeszültségű Siemens motorok alkalmazási köre
2017. december 04., hétfő ::

Kibővült a kisfeszültségű Siemens motorok alkalmazási köre

A Siemens az új Simotics SD Add kisfeszültségű motorok bevezetésével kibővítette következő generációs Simotics SD kisfeszültségű motorsorozatának alkalmazási skáláját, melynek első termékeit az idei év elején dobták piacra. Ez újabb lépés afelé, hogy a vállalat kiszélesítse a nagy erőpróbát jelentő környezeti körülmények közötti használatra szánt, méretezhető standard motorokból álló portfólióját. A sorozat új tagjának, a Simotics SD Add kisfeszültségű motornak jellemző tulajdonsága az alacsony indítási áramszint, ami a korábbinál több alkalmazási lehetőséget kínál: például a motor képes kielégíteni a feldolgozó iparágak szektor-specifikus követelményeit, vagy az áramhálózat fokozott stabilitását kívánó területeken is használható, mivel hirtelen feszültségesés esetén csökkenti a hálózat terhelését. Az ország-specifikus tanúsítványok pedig azt jelentik, hogy ezek a motorok világszerte bárhol, az összes fontos régióban és piacon használhatók

Noha ugyanazt a teljesítmény szintet nyújtják, az IE3 és IE4 hatékonysági osztályba tartozó magas hatásfokú motorok, például a Simotics SD Add esetén jobb az indítási áram / névleges áram aránya, mint a kevésbé hatékony motoroknál. A Simotics SD Add speciális elektromos tervezése lehetővé tette az indítási áramszintek jelentős csökkentését, ugyanakkor megmaradt a termék kompakt mérete, és nem kellett engedményeket tenni a hatékonyság kérdésében sem. Az alacsony indítási áramok megnövelik a motor üzemi élettartamát, mivel csökkentik a nyomaték-lökések előfordulásának gyakoriságát, amik mind termikusan, mind a fellépő elektrodinamikus erők következtében fokozottan igénybe veszik a motor tekercselését. Ez a konstrukció lehetővé teszi a tápkábelek, vezérlőszekrények, védőberendezések és ipari vezérlőegységek kompaktabb méretezését is, így alacsonyabb beszerzési és üzemeltetési költségekkel kell számolni.

A kisebb indítási áramszintek azt jelentik, hogy a zavaró feszültség-letörések miatti hálózati terhelések csökkenthetők, ami a hálózat nagyobb stabilitását eredményezi. Ez különösen előnyös olyan régiókban, ahol kevésbé fejlett a hálózati infrastruktúra, valamint az olyan "puha" típusú hálózatok esetén, amilyenek a rendkívül nagy földrajzi területet lefedő országokban, például Kanadában, Oroszországban vagy az USA-ban találhatók.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsék az üzembe helyezést, a szervizelést, a tartalék alkatrészek beszerzését, valamint az opcionális alkotóelemek csatlakoztatását, a Simotics SD Add motorokat szabványos adatmátrix kóddal látják el. Ez lehetővé teszi, hogy a Simotics Digital Data (Simotics digitális adatok) alkalmazást használva mobil végberendezésekről hozzáférjünk az egyes motorokra vonatkozó minden lényeges információhoz; ilyenek például a műszaki adatok, a tartalék alkatrészek és az üzemviteli utasítások.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény