FőoldalRendszerintegrátorTápegységek az elosztott vezérlőelemek hatékony és rugalmas használatához
2017. november 28., kedd ::

Tápegységek az elosztott vezérlőelemek hatékony és rugalmas használatához

A Siemens piacra dobja a Simatic ET 200SP PS nevű termékét, ami a Simatic ET 200SP elosztott beviteli/kiviteli (B/K) rendszerhez kifejlesztett egyfázisú tápegység. A Sitop termékcsaládba tartozó 24 V-os tápegységek 5 és 10 A névleges áramerősséget szolgáltatnak; tervezésük, konstrukciójuk és funkcióik pedig optimális módon illeszkednek az elosztott vezérlőegység igényeihez. A 24 V-os feszültség kétállású (be/ki) kapcsolója, és a három terhelő áramkörhöz használható dugaszolható csatlakozók megkönnyítik a rendszer üzembe helyezését és karbantartását

A tápegység rendelkezik egy áramfigyelővel, amely kijelzi a pillanatnyi kimenő áramot, és lehetővé teszi például az energiagazdálkodás optimalizálását. A csupán 75 mm szerelési mélységnek köszönhetően a tápegység használható lapos elosztótáblákon is.

A kimenő feszültség akár 28 V értékre is beállítható annak érdekében, hogy kompenzálja a hosszú vonalakon fellépő feszültségeséseket. A tápegységek rendkívül lapos konstrukciója és kismértékű hőfejlesztése lehetővé teszi helytakarékos felszerelésüket az elosztótáblákra. -30 és +70 °C közötti kiterjesztett környezeti hőmérséklet tartomány és akár 90% hatásfok jellemzi őket, ami alacsony szinten tartja a hőfejlesztést. A bemeneti feszültség automatikus átkapcsolásának (85-132/170-264 VAC) és a tanúsítványok széles skálájának köszönhetően a tápegységek a világ minden részén használhatók. A nagy teljesítmény-tartalékok, melyek révén percenként 5 másodpercig másfélszeres névleges áramú "többletteljesítmény" biztosítható, garantálják a megbízható működést, és a nagy bekapcsolási túlárammal járó terhelések zavarmentes kapcsolását. A dugaszolható csatlakozók használatával három független terhelési áramkör bontható valamint a 24 V-os feszültség be/ki kapcsolóval egyszerűbbé válik a rendszer üzembe helyezése és karbantartása és az elosztott B/K modulok cseréje. Az áramfigyelő egység (monitor) feszültség értékként jelzi ki az aktuális kimenő áramot, és összeköthető egy analóg bemenettel. Ebben az esetben 1 V a tápegység névleges áramának, azaz 5 vagy 10 A-nek felel meg. Ezzel a méréssel a felhasználók nemcsak arra képesek, hogy bármely időpontban meghatározzák a terhelési áramot, és észleljék a hibákat a nagyobb áramigény alapján, hanem optimalizálhatják az energiagazdálkodást is.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény