FőoldalRendszerintegrátorÚj, továbbfejlesztett 5-tengelyes megmunkáló állomás
2017. november 07., kedd ::

Új, továbbfejlesztett 5-tengelyes megmunkáló állomás

A GROB-WERKE bemutatta az 5-tengelyes GROB univerzális gépi megmunkáló rendszeréből a G350 modell második generációját. Az új gép kiváló stabilitását tökéletesen illusztrálja az előnagyolási képessége homlokmarás és indexelhető fúrás támogatásával, a dinamikus képességeket pedig jól tükrözi a durva megmunkálás lehetősége a cikloidális vagy nagysebességű marással

A mélyfuratos fúrás támogatása előrevetíti a kompatibilitást a nagy szerszámhosszúsággal, a gép új szerszámgeometriája pedig jelentősen csökkenti a megmunkálás időszükségletét. A gép egy TNC 640 HEIDENHAIN vezérléssel, illetve akár 16000-es percenkénti fordulatra képes (HSK-A63, 206 Nm, 32 kW – 40% munkaciklus) esztergával rendelkezik.

Az integrált szerszámtároló új, intelligens kialakításának köszönhetően a gép szélessége 2 méterre redukálódott, ezáltal a korábbiakhoz képest is kompaktabbá vált. A szintén új fejlesztésű szerszámcserélő kar az első generációs géphez képest akár 30%-kal kisebb ciklusidő elérését tette lehetővé, a további átalakításoknak köszönhetően az új, Generation 2 gépnél pedig 60-ra növekedett a szerszámkapacitás az egydiszkes tár, illetve 117-re az új fejlesztésű, dupladiszkes tár esetében. Az új dupladiszkes tár gyakorlatilag 33%-kal, 550 mm-re terjesztette ki a maximális használható szerszámhosszúságot.

A GROB-WERKE honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény