FőoldalRendszerintegrátorA tengeri kitermelés optimalizálása
2017. szeptember 18., hétfő ::

A tengeri kitermelés optimalizálása

A Siemens Topsides 4.0 megoldása révén a digitalizációval kapcsolatos ismereteit és tapasztalatait az olaj- és gázkitermelő szektorban hasznosítja. A biztonságos kommunikációra alapozó, és a komprimálással, energiatermeléssel, energia-elosztással és automatizálással összefüggő fő modulok köré felépített Siemens Topsides 4.0 termék digitális életciklus megoldást kínál a tengeri kitermelő létesítmények számára

A Topsides 4.0 esetén a munka az adott tengeri projekt konceptuális és tervezési fázisa során kezdődik, lehetővé téve a digitális projekt-irányítást és gyártást, valamint a virtuális tesztelést és üzembe helyezést. Végeredményként a létesítmény megfelelő intelligenciával rendelkező digitális ikre áll rendelkezésre. A digitális iker tartalmazza a berendezés, a folyamat és az automatizálási rendszer digitális másolatát, valamint a köztük fennálló kölcsönhatásokat. Segítségével csökkenthetők az életciklus költségek a virtuális környezetben végzett teljesítményelemzés és eszköz-optimalizálás révén.

Noha a Topsides 4.0 új termék, a Siemens már eddig is széles körű tapasztalatokat szerzett a digitális megoldásokkal kapcsolatban a különféle iparágak területén - ideértve a páciensek gyorsabb diagnosztizálását az egészségügyben, a vonatok garantáltan pontos érkezését a barcelonai vasúti hálózatban és a gépkocsigyártás 30 százalékos növekedését egy Maserati üzemben.

"Az olaj- és gáziparban a digitalizáció nem csupán egy átmeneti trend, hanem egy alapvető értéknövelő technológia" - mondta Judy Marks, aki a Siemens Power and Gas divízió részeként működő Dresser-Rand üzletág, valamint a Siemens USA vezérigazgatója. "A vállalatoknak nem informatikai kezdeményezésként kell tekinteniük a digitalizációra, hanem mint az üzletmenet átalakítását szolgáló eszközre, ami üzemeltetési technológia révén és az informatika segítségével valósul meg" - tette hozzá Marks.

A Topsides 4.0 üzleti modell hasznosíthatóságát, melynek tervezése során a tőke- és üzemviteli költségek csökkentése, a projektek fejlesztési ciklusának lerövidítése, az illesztési kockázatok minimalizálása és a tengeri személyzettel kapcsolatos követelmények mérséklése volt a cél, fokozza az együttműködésen alapuló partneri viszony az ügyfél és a szállító között.

"Annak érdekében, hogy a tengeri kitermelésre kifejlesztett hajók teljes mértékben kihasználhassák a digitalizációból fakadó előnyöket, az ügyfelekre vonatkozó szakértelmünket ötvözni kell a Siemensnek a termékekkel, automatizálással és adatelemzéssel kapcsolatos ismereteivel" - jelentette ki Marks. "Az olaj- és gáz iparág jelenének és jövőjének közös átalakítása során kritikus fontosságú annak a pontnak az elérése, ahol az olaj- és gázipari vállalatok kényelmesen megoszthatják egymással az adataikat egy biztonságos, de nyílt ökorendszer keretében."

A Siemens Topsides 4.0 digitális megoldásának alkotóelemei már eddig is egyértelmű sikereket értek el. Például a Siemens digitális teljesítményelemző eszközöket szállított az Aker BP cég norvég partok mentén megvalósult Ivar Aasen tengeri projektjéhez, ami lehetővé tette a platform üzemeltetéséhez szükséges munkaerő csökkentését, valamint a berendezések karbantartási ütemtervének optimalizálását. Az időben és a tervezett költségkereten belül megvalósuló projekt olyan sikeres volt, hogy múlt tavasszal az Aker BP és a Siemens hosszú távú stratégiai partnerségre lépett, melynek keretében további, életciklus automatizálásra és teljesítményelemzésre szolgáló digitális eszközöket szállítanak az Aker BP jövőbeni mezőkitermelő projektjeihez.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény