FőoldalRendszerintegrátorA Siemens szállítja a szélturbinákat a norvég szárazföldi projekthez
2016. július 27., szerda ::

A Siemens szállítja a szélturbinákat a norvég szárazföldi projekthez

A Siemens megrendelést kapott 50 szárazföldi szélturbina leszállítására, telepítésére és üzembe helyezésére Norvégiában. A projekt fejlesztői a Zephyr AS és a Norsk Vind Energi AS cégek. A BlackRock által kezelt anyagi eszközök biztosítják a projekt finanszírozásához szükséges tőkét. Az egyenként 3,2 megawatt névleges teljesítményű és 113 méter rotor átmérőjű szélturbinákat Norvégia Rogaland megyéjében, Stavangertől délre fogják felszerelni

A Tellenes szélerőmű telep által termelt tiszta (környezetbarát) energia 30.000 norvég háztartás éves fogyasztásának felel meg. Egy megállapodás értelmében a Google a szélturbinák által termelt megújuló energiát Európában levő adatközpontok áramellátására fogja használni. A szélturbinák üzemeltetését és szervizelését is a Siemens fogja ellátni egy hosszú távú szerződés keretében.

"Az olyan technológiai vállalatok, mint például a Google, egyre inkább tiszta, szélenergián alapuló megoldásokkal fedezik növekvő energia szükségleteiket" - jelentette ki Thomas Richterich, aki a szárazföldi üzletág vezérigazgatója a Siemens Wind Power and Renewables Divízióján belül. "Büszkék vagyunk rá, hogy közvetlen hajtású technológiánk révén részt vehetünk ebben a fejlesztési folyamatban. Emellett a Tellenes erőmű egyike lesz a Norvégiában megvalósított legnagyobb szárazföldi szélenergia projekteknek." A Siemens fogja szállítani a cég közvetlen hajtású SWT-3.2-113 turbináit a Tellenes projekthez. A szerelés 2016 júliusában kezdődik, míg a teljesen működőképes állapotot várhatóan 2017 vége felé éri el a projekt.

A szélerőmű projekt által termelt megújuló energia 12 évig fogja biztosítani a Google európai adatközpontjainak áramellátását. Ez a határokon átívelő megállapodás az egyre nagyobb mértékben integrált európai energiapiac létezésének köszönhető. Főként a skandináv Nord Pool energiapiac (áramtőzsde) teszi lehetővé a Google számára, hogy norvég eredetigazolású megújuló energiát vásároljon, és annak megfelelő mennyiségű energiát használjon fel Európa más részén.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény