FőoldalRendszerintegrátorTöbbfeladatos gépek működtetése és programozása
2015. december 07., hétfő ::

Többfeladatos gépek működtetése és programozása

A Sinumerik Operate felhasználói felületének legutóbbi, 4.7. számú változatában a Siemens tökéletesítette a szerszámgépekkel történő többfeladatos gépi megmunkálást. A Sinumerik Operate és a Sinumerik 840D sl CNC vezérlő különféle megmunkálási technológiákat, mint például esztergálás, marás és fúrás, valamint munkadarab- és szerszámmérés, kapcsol össze egyetlen szerszámgépen, ami lehetővé teszi a rendkívül bonyolult munkadarabok teljes megmunkálását. A különféle technológiákat átfogó, szabványosított és intuitív, a vizuális megjelenést és felhasználói élményt egyesítő felületével a Sinumerik Operate segíti a felhasználót mindennapi feladatainak elvégzésében

A Sinumerik Operate 4.7 változata többek között kibővített beállító és manuális üzemmódokat (léptetést) tartalmaz, amelyek interaktív módon támogatják a felhasználót a maró-esztergáló gépek beállítása során. Rendelkezésre áll egy új mérési funkció is a fogásvételt alkalmazó esztergakésekhez, ahol a beállító képernyő automatikusan változik a mérendő szerszám típusától függően. Továbbá a munkadarab-mérést is tökéletesítették, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy könnyen ellenőrizze vagy meghatározza a kezdő munkadarabot az alkatrészen. A Siemens az esztergakések fogásvételét is egyszerűsítette a szerszám beállítási üzemmódban (TSM): amikor a felhasználó kiválaszt egy esztergakést, a gép automatikusan átvált esztergálási üzemmódba.

A szerszámkezelést szintén kibővítették a Sinumerik Operate 4.7. verziójában. A többfeladatos gépen használt technológiákhoz tartozó összes szerszámot egy pillantás alatt, világos elrendezésben áttekinthetjük a kijelzőn. Valamely szerszám újradefiniálásával az esztergakések (esztergályozó szerszámok) és az olyan komplex szerszámok, mint például a többkéses eszközök, ikonként vannak ábrázolva. Ez leegyszerűsíti a működtetést és előnyt jelent például a komplett megmunkálási folyamatok során: a felhasználó egyetlen képernyőn, teljes részletességgel láthatja a maró- és esztergakések szerszám és adagolóegység adatait.

A Siemens egyszerűsíti a többfeladatos megmunkálást azáltal, hogy új funkciókkal egészítette ki a programGuide-ot használó rugalmas programozást és a ShopMill/ShopTurn nevű, a megmunkálási lépések helyszíni (gép melletti) programozását lehetővé tevő módszert: a Cycle800 billenő késtartó munkafázis például egyetlen felhasználói felületen egyesíti a maró és esztergáló technológiát, a Cycle952 idomesztergálási folyamat pedig négytengelyes forgácsolást tesz lehetővé a többcsatornás esztergagépeken. A programGuide szerinti esztergálási szakaszokban grafikus körvonal kalkulátor segíti a felhasználókat az adatbevitel során, és párbeszédes formában irányítja őket a paraméter beállítási szakaszban. A ShopTurn használatával az összes fogásvételt használó szerszám grafikusan és interaktív módon programozható, és a marás lehetővé válik az esztergagépeken is.

A Sinumerik szerszámgép-vezérlésekhez használt Sinumerik Operate felhasználói interfész bármiféle technológia alkalmazása esetén támogatja az összes megmunkálási eljárást, ami a többfeladatos gépeknél előfordul, így például a sorozatgyártási és zárt ciklusos rendszerekben a munkadarabok hatékonyan és teljesen megmunkálhatóak egyetlen befogással. A leggyakrabban használt marási, esztergálási és fúrási technológiák és mérési funkciók mellett számos további ügyfél-specifikus gyártási technológia valósítható meg: ilyenek a köszörülés, lefejtő fogmarás és fogazás, a lézer-, elektronsugaras- és plazma hegesztés, forgácsolás, a lézeres és vízsugaras vágás, lemezkivágás, dörzscsiszolás és formázás.

A Sinumerik Operate minden technológia esetén egyformán lehetővé teszi a többfeladatos megmunkálást. A szerszámkezelés valamennyi alkalmazási területen támogatja a maró- és esztergakések használt típusait. A numerikus vezérlésű (NC) gépek programozása DIN/ISO, illetve munkaszakaszok szerint lehetséges a programGuide használatával, illetve grafikusan a ShopMill/ShopTurn segítségével, mindamellett a Sinumerik Operate lehetővé teszi a munkadarab szimulálását is, mind esztergáló-maró, mind pedig maró-esztergáló elrendezéseknél.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény