FőoldalRendszerintegrátorRövidebb karbantartási idő
2015. december 02., szerda ::

Rövidebb karbantartási idő

A Siemens új jellemzőkkel egészítette ki a SIMATIC Process Device Manager 9.0 verzióját, mely megkönnyíti a terepen használt készülékek gyors üzembe helyezését és karbantartását. A SIMATIC PDM az intelligens terepi eszközök (érzékelők és beavatkozók) és egyéb terepi komponensek (decentralizált perifériák, multiplexerek, vezérlőtermi eszközök és kompakt szabályzók) konfigurálására, paraméterezésére, karbantartására, optimalizálására és diagnosztizálására szolgáló gyártófüggetlen szoftver

Az új 9.0 változat az üzem teljes területén elérhető, biztonságos szerver-kliens kommunikáció segítségével megvalósított terepi eszköz hozzáférést kínál, mely nagyfokú rugalmasságot és üzem rendelkezésre állást biztosít. Ez az első alkalom, hogy a karbantartó személyzet az üzem bármely pontjáról, szabványos böngésző használatával paraméterezheti a terepi eszközöket, így a telephelyen mozogva rugalmasan eldönthetik, hogy a paraméterezést telepített vagy mobil munkaállomásról végzik el, ezáltal pedig nagymértékben csökken a szervizmérnökök kiszállási ideje, valamint a helyszínek közötti mozgással töltött idő.

A SIMATIC PDM 9.0 változatával a paraméterek a mérnöki állomásról az egyedi szerverekre exportálhatók, ezáltal a felhasználó, kihasználva a megosztott adattárolás előnyeit, a mérnöki állomás használata nélkül érheti el egy adott üzemrész terepi eszközeit. Ennek következtében a paraméterezés és a funkcionális teszt bármikor elvégezhető a helyi SIMATIC PDM állomásokon.

Az új SIMATIC PDM portál a továbbfejlesztett technológiai áttekintő képpel megkönnyíti a készülékek paraméterezését és felügyeletét bárhol az üzem területén. A karbantartás során a keresett mérési pontok gyorsan azonosíthatók, így a szervizelő mérnökök a technológiai áttekintő képen gyorsan és egyszerűen végezhetik el a módosításokat.

A SIMATIC PDM konfiguráló és karbantartó állomás tehát helyileg és központilag is alkalmazható. A két lehetőség egy rendszeren belül is kombinálható, például önálló (stand-alone) helyi alkalmazás központi felügyelettel a gyári átvételi teszt során (FAT).

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény