FőoldalRendszerintegrátorÁtadták a Westermost Rough tengeri szélerőmű telepet
2015. július 13., hétfő ::

Átadták a Westermost Rough tengeri szélerőmű telepet

Július 1-jén hivatalosan átadták a Westermost Rough tengeri szélerőmű telepet. A 35 darab, egyenként 6 megawatt teljesítményű és 154 méter rotor átmérőjű Siemens szélturbinát tartalmazó telep az első olyan kereskedelmi projekt, ahol kiterjedt mértékben használják ezeket a berendezéseket. A tulajdonos egy vegyes vállalat, ahol a fő részvényes a DONG Energy (50%), a partnerei pedig a Marubeni Corporation (25%) és az UK Green Investment Bank (25%). 210 megawatt kapacitásával a Westermost Rough képes lesz több mint 150.000 brit háztartás éves elektromos energia igényét kielégíteni

A Westermost Rough tengeri szélerőmű telep a brit sziget keleti partjától 8 kilométer távolságra helyezkedik el. E projekt esetében a Siemens feladata volt a közvetlen hajtású szélturbinák leszállítása és üzembe helyezése. A turbinák üzembe helyezése a Sea Challenger nevű, speciális (rendelésre készített) telepítő hajó segítségével történt, amely a DONG Energy és a Siemens vegyes vállalatának, az A2SEA-nek a tulajdonában van.

"Ez az első alkalom, amikor a Siemens 6 MW-os, közvetlen hajtású és 154 méter rotor átmérőjű turbinákat helyezett üzembe egy kereskedelmi méretű projekt keretében" - mondta Michael Hannibal, a tengeri üzletág vezérigazgatója a Siemens Wind Power and Renewables divízióján belül. "A Westermost Rough projekt tovább bővíti már eddig is kiterjedt tapasztalatainkat a tengeri szélerőművek terén és megmutatja, miként csökkenthetők a tengeri szélerőművek által előállított energia költségei."

A Siemens a felelős a Westermost Rough telepen működő turbinák minden tervezett és nem tervezett javításáért és karbantartásáért az első 5 év során. Egy olyan, a tengeri szélerőművek terén járatos műszaki csoport végzi ezt a munkát, ahol 50% a Siemens, és 50% a Dong Energy alkalmazottak száma. A 6 MW-os szélturbinák a gondola hátsó részén olyan beépített helikopter hordozó platformmal rendelkeznek, ami könnyű és biztonságos hozzáférést tesz lehetővé a javítást végző szakemberek számára. A Westermost Rough telep esetében helikopterek fogják szállítani a szervizelő technikusokat a szélturbinákhoz. A Siemens tengeri szélerőmű telepek esetén kínált javítási és karbantartási tevékenységei a legújabb innovatív koncepciókon és biztonsági logisztikán alapulnak, ahol a tervezés során az optimális hatékonyság és a megbízhatóság volt a fő szempont. A távfelügyelet és távdiagnosztika, párosulva a Siemens szakértő szervizelő személyzetével, megfelelő támogatást fog nyújtani a Westermost Rough telepen működő tengeri turbinák számára, és biztosítani fogja, hogy az egységek mindig optimális szinten üzemeljenek.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény