FőoldalRendszerintegrátorÚj vezérlési rendszer a Siemenstől
2015. június 15., hétfő ::

Új vezérlési rendszer a Siemenstől

A Siemens piacra dobta erőművezérlő rendszerének új változatát SPPA-T3000 R7.2 néven. Ez az új változat még inkább az ember-gép interfészre (HMI) összpontosít. Új funkciók és egyszerűsített működtetés segítik majd a vezérlőterem személyzetét abban, hogy eredményesebben és hatékonyabban végezzék napi munkájukat, valamint megbízhatóan és gyorsabban reagáljanak kritikus helyzetekben

Az új SPPA-T3000 R7.2 része lesz a Siemens összes új, energiatermelést vezérlő megoldásának, és integrálható vagy utólagos módosítással beilleszthető a meglévő vezérlő rendszerekbe is.

Optimalizált munkafolyamatok az intelligens ember-gép interfésznek (HMI) köszönhetően – az SPPA-T3000 R7.2 lenyűgöző és ergonomikus konstrukcióval, valamint olyan kiegészítő funkciókkal rendelkezik, mint például az optimalizált riasztás kezelés, kioldó-leállító gombok vagy beépített erőmű diagnosztika. Az új funkciók és az egyszerűsített működtetés segítik az erőmű üzemeltetőit abban, hogy eredményesebben és hatékonyabban végezzék napi munkájukat, valamint megbízhatóan és gyorsabban reagáljanak kritikus helyzetekben.

A kemény verseny egyre nagyobb követelményeket támaszt az erőmű üzemeltetőivel szemben. Következésképpen a tökéletes vezérlő rendszernek (irányító berendezésnek) ki kell elégítenie egy optimális ember-gép interfész szükségleteit. Az SPPA-T3000 R7.2 lenyűgöző és ergonomikus konstrukcióval rendelkezik, és ma már olyan kiegészítő funkciókat biztosít, mint például a találékony (invenciózus) riasztás kezelés, kioldó-leállító gombok vagy beépített erőmű diagnosztika. "Azoknak a tapasztalatoknak köszönhetően, amelyekkel a Siemensnél az erőműtelepek építése és üzemeltetése terén rendelkezünk, jól tudjuk, hogy milyen fontos az ember-gép interakció az erőműtelep gazdaságos működéséhez" – mondta Dieter Fluck, a Termékmenedzsment és Marketing terület vezetője a Siemens Műszerezési, Szabályozási és Elektromos üzletágán belül. "Sikeres műszerezési és szabályozási (vezérlési) rendszerünk továbbfejlesztése révén hozzájárulunk az erőmű személyzet eredményességének és hatékonyságának növeléséhez. Ez viszont azt jelenti, hogy segítséget nyújthatunk ügyfeleinknek abban, hogy optimalizálják költségeiket és az erőmű rendelkezésre állását" – hangsúlyozta Fluck.

Az SPPA-T3000 R7.2 új jellemzői olyan beépített funkciókat tartalmaznak, mint a műszakok kezelése, az erőmű alkotóelemei és a diagnosztikai eszközök állapotának megfigyelése, riasztási képernyők, üzenetek osztályozása, riasztás jelzők és a funkciók testre szabott megjelenítése.

Az SPPA-T3000 R7.2 használatával intelligens módon és hatékonyan kezelhetők a napi műszakváltások. A műszakváltás során az operátorok gyors és naprakész áttekintést kapnak az erőmű állapotáról, a riasztási üzenetekről, valamint a műszakok ütemezéséről és a rendelkezésre álló erőforrásokról. A függőben levő javításokat és a nyitott (nem lezárt) feladatokat egyetlen egér-kattintással felvehetjük a következő műszak feladatlistájára, ily módon időt takarítunk meg, csökkentjük a hibaarányt és növeljük a biztonságot.

A "Diagnosztika ajánlott" funkció még a DCS határértékek elérése előtt jelenti az állapotban bekövetkezett legkisebb, váratlan változásokat. Az egérre kattintva megnyílik egy, az alapvető ok elemzésére szolgáló szövegmező, ami segíti a probléma orvoslását. Integrálhatók "Fejlettebb diagnosztikának" nevezett további diagnosztikai eszközök, amik részletesebb hibaelemzést tesznek lehetővé. Azzal, hogy átláthatóbb képet adnak az erőmű jelenlegi és jövőbeni állapotáról, ez a két funkció segíti az erőmű rendelkezésre állásának növelését.

Az SPPA-T3000 R7.2 közvetlen hozzáférést tesz lehetővé a Siemens többi vezérlő rendszeréhez, például a PCS7-hez, valamint a más gyártók által biztosított alkalmazásokhoz és rendszerekhez. Ily módon a vezérlő terem operátorai bármikor világos képet kapnak az erőmű valamennyi folyamatáról anélkül, hogy elhagynák íróasztalukat.

Az erőmű legfontosabb, kulcs teljesítmény mutatóit – mint például termelési adatok, erőmű hatékonysága, fajlagos teljesítmény, sugárzások vagy más adatok – megjelenítő kijelzők most a felső keretben találhatók, ily módon mindig szem előtt vannak és a lehető legjobb segítséget nyújtják az operátornak. A továbbfejlesztett, ergonomikus konstrukció lehetővé teszi az összes létfontosságú funkció világosan elrendezett kijelzését és az alapvető hiba gyors elemzését, amihez csupán egyetlen egérkattintásra van szükség.

Az SPPA-T3000 R7.2 rendszer honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény