FőoldalRendszerintegrátorÚj sorozatú bolygókerekes hajtóművek
2015. május 14., csütörtök ::

Új sorozatú bolygókerekes hajtóművek

A Siemens tovább bővítette fogaskerekes hajtóműveinek kínálatát. A Planurex 3 tíz méretben áll rendelkezésre, a forgatónyomaték pedig 1 700 és 5 450 kNm közötti értékű. Ezzel a szabványos moduláris rendszer maximális forgatónyomatéka a korábbi 2 600 kNm értékről 5 450 kNm-re nőtt. A méretosztályokat úgy hangolták össze, hogy ne legyenek nagy névleges teljesítménybeli ugrások közöttük, Ezáltal szinte minden alkalmazáshoz megtalálható a megfelelő forgatónyomatékkal és áttétellel rendelkező termék

A Planurex 3 a fogaskerekes hajtások kategóriájukban a legnagyobb hatásfokot nyújtja. Ezt azzal érték el, hogy az előző sorozathoz képest átlagosan 17,2 százalékkal megnövelték a fajlagos forgatónyomaték - tömeg arányt (Nm/kg). A kompakt konstrukció lehetővé teszi a helytakarékosságot és a nagy áttételi viszonyt. Ezáltal nemcsak a tömeg csökken, hanem a fogaskerekes hajtásra és az egész gépszerkezetre jutó terhelés is. A Planurex 3 egy integrált hajtásrendszer (IDS) része, amely komplett megoldásként áll rendelkezésre, tartalmazva a motort, a fogaskerekes hajtást és a tengelykapcsolót az olajozó rendszerrel együtt, és amelyet a frekvenciaváltó egészít ki komplett megoldássá. Az integrált hajtásrendszer megkönnyíti a gazdaságos és hatékony üzemi működést, hiszen az alkotóelemek tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

A technológiailag továbbfejlesztett 3-as sorozatú Flender Planurex egységek kiváltják a Planurex 2 sorozatú bolygókerekes hajtóműveket, amelyek korábban az XL kategóriában nyújtottak maximum 5 450 kNm forgatónyomatékot. A teljes forgatónyomaték tartományban megvalósított, összehangolt méret szerinti osztályozás következtében jobban lehet méretezni a hajtóműveket. Robusztus kialakításuknak köszönhetően az új bolygókerekes hajtóművek minden méretben saját névleges forgatónyomatékuk kétszeresének megfelelő csúcsterhelést képesek elviselni. A Siemens megnövelte a Planurex 3 berendezések jótállási idejét, és csökkentette a szállítási időket.

A bolygókerekes hajtóműveket elsősorban olyan helyekre telepítik, ahol nagy kimenő teljesítményre van szükség korlátozott térben. Jellemzően hengeres présekben és központi hajtóműként alkalmazzák a berendezéseket bányákban, valamint és cementgyári malmokhoz.

A Planurex 3 honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény