FőoldalRendszerintegrátorIntelligens megoldásokkal a fejlesztőknek
2014. december 04., csütörtök ::

Intelligens megoldásokkal a fejlesztőknek

14-7-wago-1A Wago Kontakttechnik GmbH & Co. KG nemcsak elektronikai cikkek gyártásában nyújthat hathatós segítséget a gyártóknak, hanem a tervezés során is. Rendkívül sok olyan eszköz található meg a palettán, ami megkönnyíti, egyszerűsíti a kapcsolások és tesztrendszerek összeszerelését

A WAGO megbízhatóságát a rugós csatlakozástechnika biztosítja, az egyszer már összeszerelt kapcsolásoknál nem kell attól tartani, hogy a rezgések hatására szétcsúsznának, megbízhatatlanná válnának a villamos kötések. A vezérlők egyszerű programozhatósága lehetővé teszi, hogy az felhasználó által fejlesztett eszközöket valós, az iparban működő eszközökkel tesztelhessük, ezáltal létrehozva a szimulált környezetet.

Csatlakozások

14-7-wago-1A WAGO által fejlesztett picoMAX három fontos vezeték-csatlakoztatási problémára kínál átfogó megoldást: a NYÁK-ba ültethető csatlakozókra, a lengőcsatlakozásokra és a készülékházon átmenő csatlakozásokra. A rasztertávolság 3,5 mm, 5 mm, ill. 7,5 mm-es, 10 A-től 16 A-ig.

A NYÁK-hoz történő csatlakozás esetén nemcsak a picoMAX-család használható, hanem a picoMAX eCOM is. A picoMAX eCOM lehetőséget kínál a felhasználónak arra, hogy a NYÁK-ba csak az érintkezőtüskét kelljen beültetni, ezáltal a csatlakozók sokkal jobban kombinálhatóak az igényeknek megfelelően. A picoMAX esetében is csak az érintkező tüskéket kell rögzíteni, de ebben az esetben megtalálható egy kódolható apaelem is, melynek megfelelő kiválasztásával és kódolásával garantálható, hogy nem lesznek elkötések, és kevésbé szakképzett személyzet is magabiztosan elkészítheti a bekötést. A lengő- és a készülékházon átmenő csatlakozásoknál minden esetben megtalálható az apa- és az anyaelem, mivel ezek szintén kódolhatóak, itt is biztosítható a helyes bekötés. A vezetékek elhelyezése az anyaelemben egy egyszerű nyomógomb megnyomásával kényelmesen történik. Számos kiegészítő áll rendelkezésre, mint például a vezetékeket tehermentesítő lap.

Interfészcsatlakozás

14-7-wago-2A fejlesztések egyik legsarkalatosabb kérdése a kommunikáció, ennek tesztelése nagyon sok időt és energiát igényel a fejlesztőktől. A WAGO RJ45-ös, szalagkábeles és D-SUB csatlakozási megoldásainak megbízhatónak kell lennie, ezzel időt és energiát spórolva a fejlesztőknek. RJ-45-ös csatlakozásokhoz remek megoldás lehet a 289-es szériába tartozó különböző RJ-45 kifejtők, melyekkel a vezetékeket gyorsan és egyszerűen csatlakoztathatjuk. A rugós csatlakozású technológiánál nem kell attól tartanunk, hogy kicsúsznának, elmozdulnának a nem megfelelően rögzített vezetékek, mivel a gáztömör kötéseknél erre nincs lehetőség. A 289-es széria D-SUB kifejtői között egyaránt megtalálhatóak apa és anya típusú csatlakozók, 9, 15, 25, 37 és 50 pólusszámmal. Ebből az igen nagy választékból mindenki megtalálhatja a számára megfelelő csatlakozást. A 289-es sorozat ezek mellett speciális relés, diódás, ellenálláshidas stb. megoldásokat biztosíthat olyan fejlesztők számára, akiknek fontos a biztos csatlakozás.

Valódi ipari rendszer a fejlesztő asztalán

14-7-wago-3A WAGO ipari vezérlői remek ár/érték arányának köszönhetően tökéletes szimulációs eszközök, az összes lényeges ipari protokoll könnyűszerrel elérhető és beállítható. Modbus RTU-kommunikáció egy fejlesztendő eszközzel pillanatok alatt létrehozható. A beépített RS-485 portot vagy egy kommunikációs modult használva a PLC kész a kommunikációra, egy arduino vezérlőhöz történő csatlakoztatáshoz már csak egy jelillesztőre van szükség. A szükséges jelillesztő szintén megtalálható a WAGO termékválasztékában. Például egy Raspberry PI-hoz könnyedén csatlakoztathatjuk a vezérlőt Modbus TCP/UDP-n keresztül. A PFC200 vezérlőkön beágyazott linuxrendszer fut, melyet a fejlesztők C-nyelven, szabadon programozhatnak.

WAGO a fejlesztésben

A WAGO, mint ipari elektronikát fejlesztő cég, nap mint nap szembekerül a fejlesztés kihívásaival. A saját fejlesztői csapata tapasztalata alapján, fejleszt olyan innovatív megoldásokat, amelyek segítenek a fejlesztőknek gyors és megbízható munkát végezni. Ez a folyamat biztosítja a WAGO és partnerei számára, hogy mindig magas minőségű, a gyakorlatban is kipróbált eszközöket használhassanak.

A WAGO Hungária Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény