FőoldalRendszerintegrátorSkálázható, rugalmas és helytakarékos moduláris PLC
2014. október 15., szerda ::

Skálázható, rugalmas és helytakarékos moduláris PLC

A Siemens Simatic S7-1200 vezérlőben a nagy teljesítményű integrált technológiával kombinált kommunikációs interfész gyors rendszerindítást, pontos felügyeletet és egyszerű használatot biztosít

Az RS Components bejelentette, hogy 2014 októberétől kivonja a forgalomból a Siemens népszerű Simatic S7-200 programozható logikai vezérlőjét (PLC), melynek szerepét az új generációs Micro-SPS Simatic S7-1200 vezérlő veszi át, jelentős ár- és teljesítménybeli előnyöket kínálva a korábbi típushoz képest.

A kisméretű Simatic S7-1200 vezérlő kialakítása kitűnően tükrözi a rugalmasság, modularitás és skálázhatóság hardvertervezésben jelentkező egyre nagyobb jelentőségét, ugyanakkor nagy teljesítményű és egyszerűen használható integrált funkciókat biztosít. A vezérlő öt különböző névleges teljesítményű CPU-típust és moduláris kialakítást kínál, ami kiegészítő bemenetekkel és kimenetekkel bővíthető. A rendszer finoman skálázható a közvetlenül a CPU-n található interfészre telepített „jelkártyák" révén hozzáadott digitális és analóg csatornákkal, amivel csökkenthető a vezérlőszekrényen belüli helyigény. A CPU be- és kimeneteit is mozgásvezérlési alkalmazásokra tervezték, a rugalmasság ezáltal eleve integrálva van az alapmodulba. Az integrált technológiai funkciók között megtalálható a PID zárt hurkú vezérlés, a mozgás- és a tengelyvezérlés.

A Simatic S7-1200 vezérlőt a STEP 7 Basic mérnöki szoftverrel lehet konfigurálni a TIA portálon (Totally Integrated Automation, teljesen integrált automatizálás). Ez azt jelenti, hogy a felhasználók egyetlen megosztott szerkesztővel egy logikai műveleteket, HMI-t és hálózati elemeket egyaránt kezelő szabványosított, átfogó mérnöki eszközhöz kapnak hozzáférést. A teljes navigáció, az összes szimbólum és a menük is szabványosítva vannak minden nézetben, így a szoftver könnyen megtanulható és használható.

Az S7-1200 minden CPU-ban alapból megtalálható, a nagyobb típusokban 2 portos kapcsolóinterfész kialakítású integrált Profinet interfésszel rendelkezik, és támogatja az elosztott architektúrákat a be- és kimenetekkel, HMI-vel, meghajtókkal és egyéb Profinet helyszíni eszközökkel együtt. A vezérlőnek ez a tulajdonsága különösen akkor hasznos, ha hálózatos rendszerben kell működnie, vagy ha több HMI eszköz csatlakoztatása szükséges. A Profibus kommunikációhoz különálló bővítőmodulok állnak rendelkezésre.

Ezeken túlmenően egy GPRS-modul biztosít távoli hozzáférést szinte az üzem bármely pontjáról. A funkció üzemszerviz esetén lehet hasznos, mivel lehetővé teszi a hibák távoli elhárítását, a szervizszemélyzet pedig az átvitt diagnosztikai adatokból már előre információkhoz juthat, illetve már a szervizhívás előtt megrendelheti a hardverelemeket.

A Siemens Simatic S7-1200 PLC világszerte megvásárolható az RS-től.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény