FőoldalRendszerintegrátorGyors döntéshozatal a mérési eredmények alapján
2014. augusztus 07., csütörtök ::

Gyors döntéshozatal a mérési eredmények alapján

Ez is a LabVIEW 2014 újdonságai közé tartozik, mellyel az adatok bárhol és bármikor begyűjthetők, elemezhetők és megjeleníthetők

Az NI megjelentette az NI platform központi elemének számító LabVIEW 2014 rendszertervező szoftvert, amelynek újításai a mérési adatok beolvasását, elemzését és megjelenítését segítik, lehetővé téve megalapozott döntések gyors meghozatalát. A LabVIEW 2014 hardverrendszertől független programkódok és mérnöki folyamatok révén biztosít a felhasználók számára egységes felületet a mérnöki problémák megoldásához, lehetővé téve az elkészített alkalmazások jövőbeni felhasználását is. Ezzel a megközelítéssel idő és pénz takarítható meg egy olyan környezetben, ahol a technológia folyamatosan fejlődik, a követelmények szigorodnak és a piacra viteli idő egyre szorosabb lesz.

„Az NI LabVIEW és a CompactRIO modulok révén Észak-Amerika egyik legnagyobb regionális villamosenergia-elosztója kisebb költségkerettel, mérsékelt kockázattal, továbbá rövidebb piacra viteli idővel volt képes decentralizált és elosztott megoldásokat kialakítani. Az új rendszernek köszönhetően az NI-t választó energiaszolgáltató képes a villamos hálózatáról érkező adatok gyűjtésére, elemzésére és megjelenítésére, ez alapján pedig előtérbe helyezheti azokat a fejlesztési projekteket, amelyek javítják az elosztóhálózat stabilitását és optimalizálják a növekedés kezelését" ― nyilatkozta Bob Leigh, a LocalGrid Technologies elnök-vezérigazgatója.

A LabVIEW 2014 beszerzése is egyszerűbb: az adott alkalmazási területen leggyakoribb és leghasznosabb programmodulok és kiegészítők a programcsomag ajánlatok révén összegyűjtve, így pedig jelentős kedvezménnyel vásárolhatók meg. Csomagokkal megcélzott alkalmazási terület, például az automatizált tesztelés, beágyazott szabályozás és felügyelet, valamint környezetszimuláció (HIL-) és valós idejű feladatok. A LabVIEW 2014-gyel élvonalbeli adatgyűjtő hardverek is használhatók, úgymint a robosztus kivitelű és sokoldalú, négy bővítőhelyes CompactDAQ és CompactRIO rendszer, a szoftveralapú műszerek, mint például a nyolccsatornás, nagy felbontású PXI Express oszcilloszkóp vagy az NI VirtualBench szoftveralapú, 5 műszert egy eszközben tartalmazó műszeregység.

A LabVIEW 2014 új, a mérnöki döntéshozatalt megkönnyítő képességekkel rendelkezik, úgymint:

  • DataFinder Federation technológia — Intuitív módon kereshetünk adatokat helyi meghajtón, hálózaton vagy bárhol a világban.
  • Új beépített algoritmusok — Az elemzőeszközök szélesebb körben bevethetők, többek között .m fájlok adhatók hozzá az NI Linux Real-Time-hoz és gépi látási függvények FPGA-hoz.
  • Data Dashboard a LabVIEW-ban — Segítségével könnyedén kialakíthatunk biztonságos kapcsolódási felületet mobileszközre, így külön mobilfejlesztő bevonása nélkül is megjeleníthetjük a begyűjtött adatokat, továbbá menet közben is meghozhatunk adatokon alapuló döntéseket.

A LabVIEW legújabb változata 13 darab a programozás hatékonyságának optimalizálása szolgáló, felhasználók által kezdeményezett funkciót is tartalmaz. Emellett aktív szoftverszolgáltatás esetén elérhető, bővített internetes oktatási anyagokkal is rendelkezik LabVIEW RIO alkalmazásokhoz, továbbá új eszközöket is tartalmaz a LabVIEW Tools Network-ből. Ilyen például a Bergmans Mechatronics LLC LabSocket rendszere, amely segítségével böngészőkbe beépülő modulok és kliensoldali futtatókörnyezet nélkül, távolról is hozzáférhetünk a LabVIEW alkalmazásokhoz.

A National Instruments honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény