FőoldalRendszerintegrátorA Schneider Electric csatlakozott a Microsoft CityNext kezdeményezéséhez
2013. július 19., péntek ::

A Schneider Electric csatlakozott a Microsoft CityNext kezdeményezéséhez

A Schneider Electric bejelentette partneri együttműködését a Microsoft vállalattal a CityNext kezdeményezésben. A projekt célja, hogy segítséget nyújtson a kormányzatoknak, vállalkozásoknak és a lakosságnak a fenntarthatóbb és gazdaságilag versenyképes városok létrehozásában. Ennek érdekében a hatékony technológiákat innovatív ötletekkel ötvözik, így kapcsolatot teremtenek az említett szereplők, illetve az olyan városi szolgáltatások között, amelyek segítségével növelhető a hatékonyság, csökkenthetők a költségek, fenntarthatóbb környezet alakítható ki, és virágzó közösségek hozhatók létre

A történelem során először jelenthető ki, hogy a világ népességének több mint fele városokban él, és ez az arány 2050-re várhatóan megközelíti majd a 70%-ot. Ez a folyamat soha nem látott lehetőségeket teremt, ám egyúttal kihívások elé is állítja a kormányzatokat, vállalkozásokat és a lakosságot, mint például az infrastruktúra elöregedése, a közegészségügyet érintő kockázatok, a környezetszennyezés, a bűnözés és a közlekedés. Az okosvárosok iránt elkötelezett Schneider Electric megoldásai a városok energia- és vízgazdálkodása, a közlekedés, az épületek üzemeltetése és a szolgáltatási infrastruktúra terén mind hatékonyságot biztosítanak. Integrálásukkal új szolgáltatások hozhatók létre, amelyek értéket teremtenek a városok és azok lakói számára.

„Az intelligens városok létrehozásához gyökeresen át kell alakulnia a jelenlegi modelleknek. A CityNext kezdeményezésben való részvételünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a városok hatékonyabbá, élhetőbbé és fenntarthatóbbá tételéhez a városvezetés, az üzleti szereplők, a globális és helyi szereplők, a lakosság, valamint a tudomány együttes részvételére van szükség. Ezen felül átfogó megoldás-, szoftver- és szolgáltatáskínálatunkkal a városok megnövelhetik infrastruktúrájuk hatékonyságát, így jobb minőségű közszolgáltatások biztosíthatók, valamint új, innovatív szolgáltatások dolgozhatók ki a városok számára" – mondta Charbel Aoun, a Schneider Electric intelligens városokért felelős részlegének alelnöke.

„A CityNext projekt fontosságát bizonyítja, hogy rendkívül sokszínű partnerkapcsolati rendszert alakítottunk ki, és biztosak vagyunk benne, hogy a Schneider Electrickel való együttműködésünk lehetővé teszi a városok számára, hogy maximálisan kihasználják a lehetőségeiket" – tette hozzá Laura Ipsen, a Microsoft Worldwide lakossági szolgáltatásokért felelős alelnöke.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény