FőoldalRendszerintegrátorKis „nagy” csatlakozók
2012. december 14., péntek ::

Kis „nagy” csatlakozók

A Wago új csatlakozócsaládja, a picoMAX jelentősen alacsonyabb a hagyományos csatlakozóknál és nagyon ellenálló a rázkódással szemben

A picoMAX rugóérintkezős csatlakozók kiterjedt rendszere „vezeték-kártya”, „vezeték-vezeték”, „kártya-vezeték” és „panel átmenő” csatlakozásokhoz nagyon kompakt méretekkel, univerzális felhasználhatósággal és 3,5 – 5,0 – 7,5 mm-es lábtávolságokkal. A picoMAX sorozat legnagyobb újdonsága az új, a hagyományos dizájnhoz képest jelentősen megváltozott felépítés. A tüske+aljzat átmenet áttervezése lehetővé tette a csatlakozó magasságának jelentős csökkentését a két rész tökéletes mechanikai kapcsolódása mellett. Ez jelentős javulást eredményezett a vibrációállóság tekintetében (akár 20 g-ig) az általános csatlakozókhoz képest. A szilárd csatlakozást tovább erősíti a beépített záró mechanizmus, mely megakadályozza a vibráció okozta szétcsúszást.
Az új konstrukció nagyon rövid jel-utat eredményezett, ami kisebb átmeneti ellenállást (az érintkezők és tüskék ónozott, nagy tisztaságú, elektrolitikus rézből készülnek) és nagyobb megbízhatóságot jelent. Az érintkezés megbízhatósága abszolút biztosított még magas hőmérsékleten is egy innovatív szorító technológiának és az üvegszál erősítésű poliftalamid (PPA) alapú szigetelőanyagnak köszönhetően. Ahogyan az elvárható a Wago márkánál, a vezetékek csatlakoztatása egyszerű, speciális szerszámok nélkül (csak a vezeték eltávolításához szükséges egy átlagos csavarhúzó) és gyakorlatilag nincs korlátozva a vezetékvégződés típusa sem (tömör, sodrott, finoman sodrott, érvéghüvelyes, stb.).
A picoMAX sorozat nagy előnye a sokféleség. Ezzel a családdal biztosan található minden irányba kompatibilis típus bármilyen csatlakozáshoz. Az egyszerű, de kifinomult kódolási rendszer elősegíti a helyes szerelést pl. egy helyen sok csatlakozót tartalmazó alkalmazásoknál. A különböző csatlakozók nagyszámú kombinációja ellenére a picoMAX rendszer alkalmazása egyszerű és intuitív.
Elérhető még a „picoMAX eCOM” változat is, ami egy dugaszolós, levehető NYÁK csatlakozó blokk. Ez még kompaktabb és gazdaságosabb verzió, műanyag ház nélküli tüskékkel, olyan alkalmazásokhoz, ahol nincs szükség a picoMAX rendszer minden előnyére.
A rendszer teljes leírása sok oldalt töltene meg. Jobb és gyorsabb megoldást nyújt a csatolt videó, a picoMAX ismertető és a picoMAX katalógus. A 3,5 mm lábtávolságú változat (2091-xx) 0,2-1,5 mm2/10 A, az 5 mm lábtávolságú (2092-xx) pedig 0,2-2,5 mm2/16 A/250-630 V vezetékek csatlakoztatására alkalmas. A 7,5 mm lábtávolságú változat hasonló az utóbbival, csak az átlagfeszültség értéke magasabb (400-1000 V).
A picoMAX csatlakozók szó szerint mindenütt alkalmazhatók – a rengeteg változatból nagyon valószínű, hogy lesz megfelelő bármely alkalmazáshoz. Egyes típusokat az SOS electronic raktáron tart, bármely más típus iránti érdeklődésével pedig keresse az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címet.

Előnyök/Jellemzők:

  1. csatlakozók teljes rendszere CAGE CLAMP S rugós érintkezőkkel
  2. teljesen új, radikálisan alacsonyabb konstrukció
  3. nagyon vibrációálló – akár 20 g-ig
  4. egyszerű, intuitív szerelés
  5. kapható 3,5 – 5,0 – 7,5 mm-es lábtávolsággal
  6. 0,2-2,5 mm2 keresztmetszetű (0,2-1,5 mm2 a 3,5 mm lábtávolságú változatnál) tömör és sodrott vezetékekhez
  7. sokféle változatban kapható
  8. extra széles működési hőmérséklettartomány (-60 - +100 °C)
  9. csatlakozóház üvegszál erősítésű PPA-ból
  10. DIN sínen is használható adapterrel
  11. nyílás 1 mm-es mérőtüskék számára

Szerezzen ingyenes picoMAX termékmintát!
Írja meg, hol alkalmazná ezeket az új csatlakozókat és az SOS electronic termékmintával jutalmazza!

Ötleteiket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várják.

A SOS electronic kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény