FőoldalRendszerintegrátorInfiniBand technológia a Fujitsu pengeszervereiben
2012. február 10., péntek ::

InfiniBand technológia a Fujitsu pengeszervereiben

Januári bejelentése szerint a Fujitsu több mint 70 százalékos nettó sávszélesség-növekedést ért el az adatközpontba tervezett, sokoldalú PRIMERGY BX900 S2 szervercsaládnál. A dinamikus kockához (Dynamic Cube) szánt szerver most Mellanox Fourteen Data Rate (FDR) InfiniBand komponensekkel dolgozik, ami páratlan mértékben növeli a sávszélességet, így alkalmassá teszi a rendszert a leggyorsabb hálózati csatlakozást és legkisebb látenciát követelő adatközpont-alkalmazások kiszolgálására

A jelenleg elérhető leggyorsabb hálózati technológiaként ismert Mellanox InfiniBand révén a PRIMERGY BX900 S2 pengeszerverek rendkívüli mértékben lerövidítik az alkalmazások válaszidejét. Egy házra vetített 3 Tib/s maximális sávszélességüknek köszönhetően bármilyen adatközpont-terhelés mellett kiválóan támogatják a különféle SLA-szinteket.

Az InfiniBand előnyeit a PRIMERGY BX900 sorozat rugalmasságával és nagy teljesítménysűrűségével ötvözve a Fujitsu megtakarításhoz juttatja az adatközpontokat, mivel az új rendszerrel a nagyobb, gyengébb szerver-rackek konszolidálhatók és ezen keresztül csökken a helyigény. A Fujitsu PRIMERGY BX900 rendszerek a beruházásvédelmet is garantálják, hiszen visszamenőleg kompatibilisek az adatközpont meglévő hardvereszközeivel.

A Fujitsu és a Mellanox öt éves partnerkapcsolatának legfrissebb innovációja, az FDR InfiniBand különösen alkalmassá teszi a PRIMERGY BX900 pengerendszereket a számítási felhő, az adatbázisok, a pénzügyi szolgáltatások, a virtualizáció, a nagy teljesítményű számítástechnika, azaz minden olyan terület támogatására, ahol fontos szempont a teljesítmény, a hatékonyság és a skálázhatóság.

A Fujitsu Mellanox FDR InfiniBand komponensekkel dolgozó PRIMERGY BX900 S2 pengeszerverek márciustól rendelhetők. Szállításuk 2012 áprilisában indul.

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény