FőoldalRendszerintegrátorAz NI hét új modellel bővíti a Smart Camera termékcsaládját
2011. december 08., csütörtök ::

Az NI hét új modellel bővíti a Smart Camera termékcsaládját

Az új kamerák színes és nagy-felbontású opciót, a robusztus alkalmazásokhoz pedig IP67-es védelmet és az Intel Atom processzor használatával megnövelt teljesítményt biztosítanak

A kamerák valós-idejű operációs rendszerrel rendelkeznek, mellyel a termeléshez szükséges megbízhatóságot és determinizmust biztosítják. Az Intel Atom processzor alkalmazásával az új kamerák négyszer nagyobb sebességet érnek el a többi NI Smart kamerához képest. Emellett új érzékelő opcióval is bővültek, úgymint a VGA, 1,3 MP és 2 MP színes és fekete-fehérben, valamint 5 MP fekete-fehérben. Az új érzékelési lehetőségnek köszönhetően a kamerák jól illeszkednek a nagyobb felbontású képfeldolgozást igénylő alkalmazásokhoz is, úgymint a méréstechnika és a kisméretű hibák észlelése, vagy akár a színes leképezés, úgymint a LED vizsgálat az elektronikában. Az erős mechanikával kialakított ház, az M12 csatlakozók és a lencsefedő az NI 177x Smart kameráknak IP67-es védelmet biztosítanak, ami por és vízállóvá és az olyan berendezések számára is alkalmazhatóvá teszi őket, amiben mosás is van, mint például az élelmiszer-csomagoló üzemekben. Ezek az új kamerák az első National Instruments termékek, melyek IP67-es védelmet biztosítanak.

A kamerák négy digitális bemenettel és négy digitális kimenettel rendelkeznek, emellett számos ipari kommunikációs protokollt is támogatnak, úgymint az RS232 (Soros, Modbus soros) és az ethernet (TCP,/IP, Ethernet/IPModbus TCP). Ezen hálózatok által generált jeleket használva a mérnökök dinamikusan vezérelhetik a világítást és a kamerákat, futószalaggal szinkronizálhatják a mozgató mechanizmusokat alkatrészek szétválogatásához, vagy akár programozható logikai vezérlőkkel is integrálhatják az intelligens kamerákat. A kamerák vizsgálati képek megjelenítéséhez alkalmazható VGA videó kimenettel is rendelkeznek.

"A National Instruments izgatottan várja az NI Smart Camera termékcsalád új, nagy-teljesítményű, robusztus kialakítású kamerákkal történő bővítését," mondta Eric Starkloff, a National Instruments termékmarketingért felelős alelnöke. "Ami a kivételes hardver teljesítmény mellett még különlegessé teszi az NI Smart kamerákat, az a szoftverünk. A megjelenítő szoftverünk a termékpaletta minden egyes hardverével működőképes, és ez az egy-platformos megközelítés segít a vevőinknek a működési és fejlesztési költségek csökkentésében. Az NI 177x Smart kamerákat NI Vision Builder for Automated Inspection (AI) 2011 szoftverrel együtt szállítjuk, amely a kamera rendszerek konfigurálásához, szintjelezéséhez és telepítéséhez használható menü-vezérelt, interaktív eszköz. A mérnökök a szoftver segítségével konfigurálhatják a kamerát, saját felhasználói felületet hozhatnak létre, képeket vehetnek fel, triggerelést és fényviszonyokat állíthatnak be, képfeldolgozási lépéseket valósíthatnak meg, az eredményeket pedig I/O vagy ipari kommunikációs hálózatokon továbbíthatják. A kamerákat az NI LabVIEW grafikus programozási környezettel is lehet programozni, de haladó beállítások elvégzésére és további National Intruments hardverekkel való integráláshoz az NI Vision Development Module-t is használhatjuk.
A 2011-ben bemutatott Vision Builder AI és az NI Vision development Modul funkciói megnövelt pontosságú, új kalibrációs eszközöket is tartalmaznak, valamint a könnyű újrahasznosíthatóság érdekében a kamera kalibrációs paramétereit el tudják tárolni; jobb adatmátrix dekódolás, morfológiai helyreállítás, videó minőségi elemzéshez használható strukturális hasonlóság index (SSIM); és új calipher algoritmus funkció a méréstechnikához

Látogassák meg a www.ni.com/smartcamera weboldalt, hogy többet megtudjanak a nagy teljesítményű NI 177x Smart kamerákról!

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény