FőoldalRendszerintegrátorTEDS pilot az EDR-ben - A jövő már kipróbálható!
2011. május 30., hétfő ::

TEDS pilot az EDR-ben - A jövő már kipróbálható!

A Pro-M Zrt., az EDR üzemeltetője és integrátora megvásárolta a Cassidian Fortecor TETRA Enhanced Data Service (TEDS) szolgáltatását, hogy a Cassidian-nel közösen megvalósítsák a világ első ügyféloldali TEDS pilot projektjét. A TEDS szabvány új mérföldkő a TETRA világában, az új technológia lehetőségei tovább bővíthetik az EDR rendszer meglévő előnyeit

A TETRA második generációja negyvenszer gyorsabb adatátvitelt, szélesebb felhasználói lehetőségeket és új multimédiás eszközök alkalmazását képes biztosítani. A nagysebességű adatátvitel műszaki és bevezetési tesztelésének előkészületei már folyamatban vannak; a tervek szerint a műszaki tesztelés 2011 őszén, míg a terepkísérletek az év végén kezdődnek.

A TEDS a TETRA rendszer nagysebességű adatszolgáltatási szabványa, míg a Fortecor TEDS a Cassidian TETRA hálózatának nagysebességű, professzionális mobil rádió-távközlést lehetővé tevő szolgáltatása. Ezek a hálózatok negyvenszer gyorsabb adatátviteli sebességet biztosítanak a lefedettség, a biztonság és az információvédelem veszélyeztetése nélkül. A TETRA felhasználói számára messze ez a legköltséghatékonyabb módja a széles körű, nagysebességű adatátviteli szolgáltatások bevezetésének. A Cassidian volt a világ első vállalata, amely bemutatta a TEDS technológiát a TETRA rendszerben 2007 júniusában, és elsőként vezette be a TEDS rádiót. A TEDS szolgáltatások és a TEDS-képes TETRA rádiók fejlesztése azóta is folyamatos.
A Fortecor TEDS a készenléti szervek kommunikációjában stratégiai fontosságú, mellyel a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy az adatszolgáltatás rendkívüli helyzetekben is biztonságos és elérhető marad. Lehetővé válik a nagyobb adatigényű és kritikus fontosságú információk továbbítása az események helyszínére, amely meghatározó befolyással bírhat mind a helyszínen dolgozók biztonságára, mind a helyszínen végzett műveletek hatékonyságára. A tűzoltók például már kivonulás közben letölthetik a legfrissebb épület tervrajzok képeit, míg a rendőrök a helyszíni videók, nagyobb adatbázisok letöltésének segítségével pontosabb információkat kaphatnak a hatékonyabb helyszíni intézkedéshez. A mentők és a kórházak felkészültebben láthatják el a betegeket, irányíthatják a mentéseket a gyorsabb, pontosabb információáramlás és az olyan adatok segítségével, mint például az EKG adatok, sérülések képei, balesetek videói.
"Az EDR kiváló példa egy technológiailag élenjáró készenléti hálózatra, amely szoftver-szolgáltatásként használhatja ki a kulcsfontosságú nagysebességű adatátvitel előnyeit" - mondta Jean-Marc Nasr, a Cassidian biztonsági és távközlési megoldásoklért felelős vezetője. "Ez a leggazdaságosabb módja annak, hogy szélesebb lehetőségeket kínáljunk a felhasználóknak. A TEDS szolgáltatások emellett nagyon kényelmesek a készenlétiek számára, mivel a már használatban lévő rádióhálózaton alkalmazhatók" - tette hozzá Jean-Marc Nasr, a Cassidian vezérigazgatója.
"Arra törekszünk, hogy a világ legjobb kommunikációs szolgáltatását nyújtsuk a magyar készenléti szervek felhasználóinak és más, kritikus infrastruktúrát üzemeltető szervezeteknek" - mondta Kozma Béla, a Pro-M Zrt. vezérigazgatója. "Büszkék vagyunk arra, hogy a világon az elsők között valósíthatunk meg egy TEDS kísérleti hálózatot. Ha a nagysebességű adatátvitel megbízhatóvá és széles körben elérhetővé válik, a felhasználói szervezetek új, hatékonyabb munkafolyamatokat vezethetnek be, ami természetesen az állampolgárok javát szolgálja" - tette hozzá Kozma Béla.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény