FőoldalRendszerintegrátorA világ első, teljesen érintés nélküli, több ezer személy monitorozására képes beléptető rendszere
2011. április 29., péntek ::

A világ első, teljesen érintés nélküli, több ezer személy monitorozására képes beléptető rendszere

A Fujitsu bejelentette, hogy a Compagnie Financiere Richemont SA 2011 januárja óta a tenyérben futó ereket azonosító PalmSecure beléptető rendszert használja genfi központjában. A Richemont egyike a világ három legnagyobb luxuscikkek forgalmazására szakosodott holdingvállalatának. Ismert márkái a Cartier, a Van Cleef & Arpels S.A., a Piaget S.A., a Montblanc International GmbH, az Alfred Dunhill Ltd. és a Vachron Constantin

A Richemont a Sensometrix SA SensoBox + SensoBrain megoldásával frissítette biztonsági beléptető rendszerét, amely a PalmSecure technológiával hajtja végre az épületbe tartó személyek nagy pontosságú, egyedi azonosítását a vagyonvédelem és az illetéktelen személyek bejutásának megakadályozása érdekében. Ez az első olyan rendszer a világon, amely képes a luxuscikkekkel dolgozó több ezer alkalmazott belépésének figyelésére.

"Az általunk megvizsgált számos biometrikus technológia közül messze a tenyérben futó erek azonosítása volt a legkényelmesebb és leghatásosabb megoldás. Olyan nem invazív rendszert kerestünk, amellyel magas szintű biztonságot valósíthatunk meg. A SensoBrainnel kombinált PalmVein nagy dolgozói állomány esetén is kielégíti biztonsági követelményeinket" - jelentette ki Olivier Huguet, a svájci Compagnie Financiere Richemont SA biztonsági vezérigazgató-helyettese.

Háttér
Mivel a Richemont sokféle luxuscikket kezel napi szinten ügyfelei részére, olyan beléptető rendszerre volt szüksége, amely magas szintű biztonsággal tudja felügyelni a kiterjedt alkalmazotti állományt. A magas páratartalom miatt a korábbi biztonsági rendszernél gyakran jelentkeztek problémák a létesítménybe belépő dolgozók azonosításakor. A biztonság javítása érdekében a Richemont olyan egyedi beléptető rendszert keresett, amely több ezer dolgozó monitorozására is képes.

A Richemont által kiválasztott SensoBox + SensoBrain 100%-ban érintés nélküli biztonsági beléptető rendszer a Fujitsu által kifejlesztett PalmSecure technológiát alkalmazza. A SensoBox a Fujitsu tenyérér-azonosítási technológiájával dolgozik, míg a SensoBrain szoftver az azonosítható célszemélyek számát növeli.

"A megoldás több éves kutatás-fejlesztési munka eredménye, amelynek során gyökeresen szakítottunk a hagyományos alkalmazásokkal. Ez a projekt szakmai elismerést jelent cégünk számára. Tovább dolgozunk a biometrikus adatfeldolgozás stabilitását és teljesítményét növelő, új algoritmusok fejlesztésén. SensoBrain szoftverünket már jelenleg is széles körben használják az USA-ban" - nyilatkozta Nicolas Rebetez, a Sensometrix SA vezérigazgatója és társalapítója.

A Sensometrixszel folyatatott együttműködés keretében a Fujitsu ezután is támogatja a Richemontot az érintés nélküli biztonsági beléptető rendszer tökéletesítésében. Fejlett biztonsági megoldásaival a jövőben is jelen lesz a világ minden pontján.

A Fujitsu honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény