FőoldalRendszerintegrátorFejlessz Androidra Microsoft Visual Studio-val: Mono for Android a Novelltől
2011. április 08., péntek ::

Fejlessz Androidra Microsoft Visual Studio-val: Mono for Android a Novelltől

A Novell bejelentette legújabb fejlesztőeszközének megjelenését: a Mono for Android az első olyan szoftverkomponens, amellyel Microsoft .NET alkalmazások készíthetők Android platformra a Microsoft Visual Studio használatával. Az új komponenssel kibővített Mono fejlesztőeszközökkel a Novell lehetővé teszi a Microsoft Visual Studiót használó .NET és C# fejlesztők számára, hogy közös kódbázisra építve kreáljanak alkalmazásokat a napjainkban legszélesebb körben elterjedt okostelefonokra és táblagépekre, azaz az Android alapú mobilokra és tablet-ekre, illetve az Apple iOS alapú (iPad, iPhone és iPod Touch) készülékeire

A Nielson elemzőcég statisztikái szerint az Android 29 százalékos piaci részesedésével jelenleg a legnépszerűbb okostelefon-platform a világon. A Mono for Android lehetővé teszi a független szoftverszállítók (ISV) számára, hogy a meglévő Visual Studio és .NET tapasztalataik felhasználásával androidos alkalmazásokat hozzanak létre, majd ezen a hatalmas piacon értékesítsék termékeiket.

"A MonoTouch 2009-es bevezetése óta a fejlesztők megtapasztalhatták, hogyan segíti elő a Mono a mobilalkalmazások fejlődését" - nyilatkozta Miguel de Icaza, a Mono projekt alapítója és a Novell fejlesztői platformokért felelős részlegének alelnöke. "Ennek eredményeként sokan kérték tőlünk, hogy készítsünk egy hasonló eszközt az Android platformhoz is. A Mono for Android létrehozásával egy olyan megoldást biztosítunk az egyéni fejlesztők és vállalatok számára, amellyel növelhetik hatékonyságukat, és több mobilplatformon is felhasználhatják kódjaikat, és továbbra is használhatják a C# és .NET terén szerzett szakértelmüket" - tette hozzá Icaza.

A Mono for Android egy központi Mono futásidejű környezetet, a natív Android API-k csatolásait, egy androidos alkalmazások fejlesztésére szolgáló Visual Studio 2010 beépülő modult, valamint az alkalmazások és komponenseik hibakeresésére és integrálására alkalmas fejlesztőeszközöket tartalmazza. A modul a fejlesztés és hibakeresés fázisain túl az elkészült alkalmazások Android-szimulátorra, illetve valódi androidos eszközökre telepítését, valamint az Android Application Store (Google Android Market) webhelyre történő feltöltését is lehetővé teszi használói számára.

A Mono for Android tökéletesen kiegészíti a MonoTouch keretrendszert, a Novell Apple iOS operációs rendszerhez készített népszerű fejlesztőeszközét. A Mono for Android és MonoTouch együttes használatával a fejlesztők rengeteg időt és pénzt spórolhatnak, hiszen közös kódot használhatnak az iPhone, iPad és iPod Touch készülékekre, az androidos telefonokra és táblagépekre, a Windows Phone 7 platformra, valamint az asztali- és szerverkörnyezetre készített windowsos alkalmazások fejlesztéséhez is. Ráadásul a Mono for Android bővítmény még a Mac OS X rendszerre való fejlesztést is lehetővé teszi a MonoDevelop környezet felhasználói számára.

Árak és elérhetőség
A Mono for Android már elérhető a shop.novell.com weboldalon. A Mono for Android Enterprise Edition frissítéseket is magába foglaló egy éves előfizetési díja fejlesztőnként 999 USD. Az évi 3999 USD-s Enterprise licencet egyszerre öt fejlesztő használhatja, a Mono for Android Professional Edition éves előfizetésének fejlesztőnkénti ára 399 USD. A jelenlegi MonoTouch ügyfelek korlátozott ideig 50%-os kedvezményt kaphatnak egy hasonló Mono for Android kiadásra.
A Mono for Android termékekkel kapcsolatban további információk a mono-android.net, a Mono projektről szóló egyéb hasznos információk a www.mono-project.com oldalon olvashatók.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény