FőoldalRendszerintegrátorA Canon bemutatta legújabb nagyformátumú nyomtatási megoldásait
2011. április 07., csütörtök ::

A Canon bemutatta legújabb nagyformátumú nyomtatási megoldásait

A Canon a Gulf Print&Pack szakkiállításon két új nagyformátumú nyomtatót, illetve öt multifunkciós képalkotási megoldást mutatott be, mellyel tovább erősíti pozícióját a nagyformátumú nyomtatási piacon. A nagyformátumú multifunkciós megoldások a Canon imagePROGRAF modellek kiváló minőségét és pontosságát ötvözik a lapolvasási technológiával, az új imagePROGRAF iPF6300S és iPF8300S nyomatók pedig a minőség, az eredményesség és a teljes birtoklási költség tökéletes egyensúlyát kínálják

Nagyformátumú multifunkciós megoldások
A 600 dpi optikai felbontásnak és a CIS lapolvasási technológiának köszönhetően az imagePROGRAF multifunkciós rendszerek gyors és pontos beolvasást, valamint hatékony és megfizethető rendszert kínálnak a nagyméretű grafikák és műszaki dokumentumok másoláshoz, archiváláshoz és terjesztéséhez. Legyen szó akár térképekről, rajzokról, renderelésekről, tervrajzokról, létesítmény-gazdálkodási tervekről vagy építési területek térképeiről. A megoldás ideális az építészeti, mérnöki és kivitelezési (AEC), a számítógéppel segített tervezési (CAD), a gépészeti CAD (MCAD), az elektronikai CAD (ECAD), a térinformatikai rendszerek (GIS), a gyártási, a kormányzati, a közműkezelési és a létesítménygazdálkodási piacok, továbbá a reprográfiai részlegek és a nyomtatási szolgáltatók számára.

Az új nagyformátumú multifunkciós rendszerek az öt imagePROGRAF nagyformátumú nyomtató - a 36" iPF7110, iPF750, iPF755, vagy a 44" iPF815 és iPF825 - mellett tartalmaznak egy 40" szélességű színes lapolvasót, egy 17" érintőképernyőt, egy multifunkciós készülékekhez fejlesztett beolvasó szoftvert, valamint egy reprográfiai állványt.
A felhasználók egyszerűen olvashatnak be dokumentumokat másolásra, nyomtatásra, fájlba (PDF-, JPEG- és TIFF-formátumokba) vagy e-mailbe, és az intuitív érintőképernyős felület segítségével megtekinthetik a beolvasás előnézetét, vagy kivághatják a képeket. A rendszerek emellett lehetővé teszik a kötegelt beolvasást és a nyomtatott oldallal felfelé történő lapadagolást automatikus méretfelismeréssel. Az iPF750, az iPF755, az iPF815 és az iPF825 készülékek beépített gazdaságos nyomtatási üzemmódja ábrák és próbanyomatok gyors ellenőrzéséhez ideális, így csökkenthető a termelés összköltsége és a festékfelhasználás.

Két új nagyformátumú nyomtató: imagePROGRAF iPF6300S és iPF8300S
A Canon 8 színű LUCIA EX pigmentalapú tintarendszerét használó új 24" imagePROGRAF iPF6300S és a 44" imagePROGRAF iPF8300S nagyformátumú nyomtatók ideális választást jelentenek a nagykapacitású, a fényképészeti, a próbanyomat-készítési, valamint a belső használatra szánt megoldások piacai számára. A nagyformátumú termékcsalád két új tagja nagyobb nyomtatási sebességet és széles körű munkafolyamat-kompatibilitást, valamint alacsonyabb teljes birtoklási költséget biztosít.

Az új szimmetrikus fúvókaelrendezés, illetve az akár kétszeres nyomtatási sebességet biztosító "Gyors" üzemmód használata fokozza a termelékenységet, amely nagyon rövid gyártási átfutási idő esetén jelenthet nagy előnyt. A "Próbanyomat", "Kép" és "Gazdaságos" üzemmódok lehetővé teszik, hogy a felhasználók a nyomtatáskor kiválasszák a szükséges képminőség szintjét. "Próbanyomat" üzemmódban élesebb szövegek és vonalak nyomtathatók - ami a nagy pontosságot igénylő próbanyomatok készítéséhez ideális - míg a "Kép" üzemmód sebességcsökkenés nélküli, nagy pontosságú szöveg- és vonalnyomtatást tesz lehetővé. A "Gazdaságos" üzemmód csaknem 50 százalékkal csökkenti a tintafogyasztást, így kiválóan alkalmazható a belső használatra szánt plakátok készítésére, vagy az elrendezés ellenőrzésére a tesztnyomtatás során.
A költségkövetés funkció a nyomtatott oldalak számát és az ezzel kapcsolatban felmerülő költségeket számítja ki, így a felhasználók nyomon követhetik a nyomtatási költségeket, és megismerhetik, valamint felügyelhetik a papírfelhasználás tendenciáit.

A nagyméretű nyomtatási feladatok tárolására mindkét modellbe 160 GiB-os merevlemezt integráltak, a Gigabit Ethernet-kompatibilitás pedig gyors adatátvitelt biztosít még a rengeteg adatot tartalmazó fájlok és a nagyméretű nyomtatási munkák esetében is. A nyomtató illesztőprogram a felhasználó szakértelmi szintjének megfelelően testre szabható, és a nyomtatás a nyomtató elején található nagyméretű, világos LCD-kijelzőről vezérelhető. A Microsoft Office és PosterArtist LT szoftverek számára készült Canon nyomtatási beépülő modul segítségével a tervezésben járatlan felhasználók is professzionális plakátokat, marketinganyagokat, diagramokat, illetve egyéb nagyformátumú dokumentumokat készíthetnek.

"A nagyformátumú megoldások egyre növekvő üzleti lehetőséget jelentenek számos piaci szegmensben. A Canon új multifunkciós nagyformátumú rendszerei, valamint a két új nagyformátumú modell átfogó megoldást nyújtanak az egyre sokoldalúbb megoldásokat igénylő felhasználók számára" - mondta Yuichi Miyano, a Canon Europe LFP részlegének igazgatója.

"Ügyfeleink hazánkban is egyre rugalmasabb nagyformátumú megoldásokkal szeretnék növelni termelékenységüket. A Canon új termékei és megoldásai számos területen nyújtanak segítséget partnereink számára, így hozzájárulnak a hatékony mindennapi működéshez" - mondta Lakos László, a Canon Hungária Kft. nyomdai és nagyformátumú megoldások üzletfejlesztési menedzsere.

imagePROGRAF iPF6300S és az iPF8300S
Az új modellek a legtöbb jelentős raszterkép-feldolgozóval kompatibilisek, többek között az Onyx, CGS, EFI, Ergosoft, GMG, SCP, AIT Shiraz, Four Pees, Caldera, ColorGATE, DEV Studio and Eisfeld (PosterJet) szoftverekkel.
A teljes PosterArtist csomag új verziója, a PosterArtist V2.20 külön vásárolható meg. A programcsomag a Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszereket támogatja, új grafikai elemeket tartalmaz, és használható más Canon nyomtatókkal is. A tervezők és fényképészek számára az Adobe Photoshop szoftverhez készült Canon nyomtatási beépülő modul teszi lehetővé az Adobe Photoshop alkalmazásban szerkesztett képek nagy pontosságú nyomtatását.

A Canon honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény