FőoldalRendszerintegrátorElérhető az első vállalati felhasználásra optimalizált LibreOffice változat a Novelltől
2011. március 29., kedd ::

Elérhető az első vállalati felhasználásra optimalizált LibreOffice változat a Novelltől

A Novell Magyarország bejelentette, hogy elérhető a LibreOffice and Novell Services irodai programcsomag, amely az OpenOffice irodai programcsomag utódjának legfrissebb, 3.3.1-es verzióján alapul. A vállalati felhasználásra szánt, a közösségi változathoz képest extra szolgáltatásokkal bővített programcsomag magyar nyelven is elérhető. A Novell által forgalmazott LibreOffice and Novell Services az OpenOffice.org Novell Edition termékcsalád legújabb tagja, amelyben a korábbi változatokban megtalálható funkciókat és javításokat is továbbvitték

"A LibreOffice and Novell Services magyar nyelvű változata a nemzetközi verzióval egy időben készült el. További hazai vonatkozású hír, hogy a Novell LibreOffice fejlesztői csapata 2011. április 1-jétől egy magyar mérnökkel bővül, akinek közreműködésével lehetőség nyílik arra, hogy a hazai felhasználók speciális igényeit még inkább figyelembe vegyük a magyar nyelvű változat kialakításakor. A hazai fejlesztő feladatai közé tartozik majd a LibreOffice tesztelési keretrendszer üzemeltetése és fejlesztése, a tesztelések kidolgozása, tesztdokumentumok elkészítése és az ezzel kapcsolatos fejlesztési feladatok, például hibák javítása, és a csomagkészítés. Ezen túl betekintést nyerhet más, a LibreOffice termékkel kapcsolatos feladatokba is, mint például a LibreOffice általános fejlesztése, a csomag karbantartása vagy a lokalizáció" - mondta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország üzletfejlesztési vezetője.

Mérföldkövek: az OpenOffice-tól a LibreOffice-ig

  • 2000. július: A SUN közzéteszi irodai programcsomagja, a StarOffice forráskódját, és nyílt forráskódú fejlesztői közösséget épít a programhoz. Az OpenOffice.org projekt hamarosan a második legnépszerűbb irodai szoftvercsomaggá növi ki magát.
  • 2010. január 21.: Az Európai Bizottság jóváhagyja az Oracle-SUN felvásárlást, így véglegessé válik, hogy az Oracle vezetése alá kerül az OpenOffice.org projekt. A bejelentés után a projekt számos korábbi fejlesztője és támogatója kilépett a szervezetből.
  • 2010. szeptember 2.: Az OpenOffice.org projektből kivált szakértők a Budapesten megrendezett OpenOffice.org konferencián létrehozzák a Document Foundationt, amelynek egyik legnagyobb támogatója a Novell.
  • 2010. szeptember 28.: A Document Foundation bejelenti a LibreOffice nyílt forráskódú irodai programcsomag megjelenését, amelyet egy héten belül több mint 80 000-en töltenek le.
  • 2011. január 25.: A csomag első stabil kiadása, a LibreOffice 3.3 a tervezett megjelenés előtt, januárban debütált. Az OpenOffice.org 3.2.1-hez képest a LibreOffice 3.3 több, egyedülálló újdonságot tartalmaz, valamint tartalmazza az OpenOffice.org 3.3 összes újdonságát is.
  • 2011. március 1.: Ahogyan korábban az OpenOffice termékek esetében, a Novell a LibreOffice csomagból is jelentkezik saját kiadással, amely kifejezetten nagyvállalati felhasználásra készült, és a bevezetést, valamint használatot segítő szolgáltatásokat tartalmaz.

Vállalati kiadás: LibreOffice and Novell Services
A Novell által forgalmazott LibreOffice and Novell Services irodai programcsomag a közösségi változathoz hasonlóan szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentáció-készítő, képszerkesztő és adatbáziskezelő szoftvereket tartalmaz. Ehhez adja hozzá a Novell a vállalati felhasználáshoz ajánlott szolgáltatásait, mint például a garantált rendelkezésreállást és válaszidőket, a felhasználók helyszíni oktatását és további oktatói videókat, webes és telefonos hibabejelentést, és nyújt világszerte terméktámogatást az üzleti felhasználók számára. A LibreOffice and Novell Services segítségével a vállalatok jelentősen csökkenthetik költségeiket és javíthatnak hatékonyságukon, mivel a jóval alacsonyabb áron elérhető programcsomag tartalmazza zárt forráskódú alternatívájának minden főbb funkcióját, és kompatibilis a Microsoft Office fájlformátumaival.

A Novell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény