FőoldalRendszerintegrátorKompakt és gazdaságos a Mitsubishi Electric új hajtásrendszere
2011. március 24., csütörtök ::

Kompakt és gazdaságos a Mitsubishi Electric új hajtásrendszere

A léptetőmotorok hatékony alternatívája az MR-E Super univerzális szervohajtás A Mitsubishi Electric hajtásvezérlésben élvonalbeli világvállalat, 1-től akár 96 szervo-tengely szinkronizált mozgatására kínál megoldást. A szervopaletta új tagja, az MR-E Super kompakt szervohajtás

Az új MR-E Super szervosorozat a Mitsubishi Electric legújabb kompakt hajtásrendszere, amely professzionális megoldást nyújt maximum 2 kW teljesítményig AC szervomotorokkal. Az új hajtás univerzálisan alkalmazható, egyszerűen telepíthető és konfigurálható. A gazdaságos megoldás kiválóan alkalmas a konvencionális léptető- és DC motoros hajtások kiváltására.
A tervezőmérnökök az MR-E Super szervoerősítők két változata közül választhatnak: az impulzussorozattal vezérelhető, pozíciószabályozásra alkalmas MR-E-A típus, illetve az analóg jellel vezérelhető, sebesség- és nyomatékszabályozásra alkalmas MR-E-AG típus közül. A széles palettának köszönhetően a feladat igényeihez igazítható, könnyen kiválasztható a megfelelő nyomatékkal rendelkező motor és hajtás. A szervoerősítő tápellátása történhet 1 vagy 3 fázisú, 200 ... 240 V váltakozó áramú hálózatról. Minden csatlakozó a szervoerősítő elején kapott helyet, így a telepítés rendkívül egyszerű, illetve a csatlakozók kialakítása segíti a hibák elkerülését.

Kiemelkedően precíz pozicionálás
A legújabb sorozatú szervohajtásban a Mitsubishi Electric a fejlett technológiát az egyszerű működéssel és a kompakt kialakítással ötvözi. Az olyan funkciók, mint például az automatikus motorazonosítás, a valós idejű autotuning, a vibrációelnyomás és az 500 Hz frekvenciaválasz biztosítják a nagy pontosságú és gyors pozicionálást. Az MR-E-A sorozatú eszközök másodpercenként egymillió impulzus fogadására képesek. Az új hajtás rövid beállási időket tesz lehetővé, ezzel biztosítva a stabil, gyors működést minden alkalmazás számára.
Az új szervorendszerek vezérlése a Mitsubishi kompakt FX3G PLC-vel is megvalósítható, amely bővítés nélkül 3 tengely közvetlen hajtására alkalmas. A pozíció-tábla a PLC-ben előre definiálható, a HMI segítségével kényelmesen szerkeszthető, és így a PLC célutasításaival kézenfekvő megoldás, amelyről az ELEKTRONET 2010/6. számában olvashattak.
Az automatikus motorazonosítás és a Mitsubishi Electric valós idejű autotuning technológiája egyszerűsíti és felgyorsítja a telepítést, így szükségtelen a bonyolult, időigényes kézi beállítás. A valós idejű auto-tuning folyamatosan és megbízhatóan optimalizálja a hajtás paramétereit, és mindezt a rendszer változó terhelési körülményei között, működés közben. A rezgéselnyomás-funkció automatikusan csillapítja a vibrációkat a hajtásláncban, így megelőzi a nemkívánatos mechanikai rezgések kialakulását.
A szervoerősítők (teljesítménytípustól függően: 40...60×168×135...195 mm) extrém kompakt kivitele alkalmassá teszi az eszközök elhelyezését közvetlenül a gépbe integrált kapcsolószekrényben.
A robusztus és flexibilis Mitsubishi MR-E hajtásrendszerek tipikusan alkalmazhatók csévélési, palackozási, csomagolási, címkézési feladatoknál és általános célgépekben egyaránt.

Alkalmazható szervomotorok
A szervoerősítő sorozatot tökéletesen kiegészítik a két sorozatban elérhető, alacsony és közepes tehetetlenségi nyomatékú szervomotorok.
A szabadalom által védett, továbbfejlesztett tekercselési technológia és a nagy erősségű mágnesek miatt a kivételesen kompakt motorok méretüket megcáfolva nagy nyomaték leadására képesek. A beépített 17 bites jeladó fordulatonként több mint 130 000 abszolút pozicionálási értékkel extrém precíz pozicionálást és kiváló sebességtartást tesz lehetővé akár alacsony fordulatszámon is. A motorok IP55 és IP65 kivitelben készülnek, így kiválóan alkalmazhatók ipari környezetben.

Hatékony diagnosztikai szoftver
Az opcionális konfiguráló- és monitorozó szoftver segítségével egyszerű a telepítés, a beállítás és a hibakeresés. A gépanalízis-funkció segítségével meghatározható például a hajtás frekvenciaválasza minden további mérőeszköz nélkül. Az eredményektől függően a kívánt paraméterek megváltoztathatók, a szűrők állíthatók az optimális teljesítmény elérése érdekében. Automatizált beállítási eszközök segítik a munkát, így a kevésbé gyakorlott felhasználók is gyorsan be tudják állítani az új szervohajtást.
Mind az MR-E Super szervoerősítő és a hozzá tartozó HF-KE és HF-SE sorozatú motorok rendelkeznek minden jóváhagyással a berendezések, gépek nemzetközi értékesítéséhez. A Mitsubishi Electric hajtásaira 3 év garanciát ad.
Ha kérdése merül fel a Mitsubishi Electric ipari automatizálási eszközeivel kapcsolatban, keresse bizalommal a magyar képviselet mérnökeit!

A Meltrade Automatika honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény