FőoldalRendszerintegrátorAz openSUSE 11.4 már elérhető a LibreOffice első stabil kiadásával
2011. március 21., hétfő ::

Az openSUSE 11.4 már elérhető a LibreOffice első stabil kiadásával

A Novell által támogatott, világméretű openSUSE projekt keretében ma bejelentették, hogy az openSUSE 11.4 már letölthető a http://software.opensuse.org/114/hu weboldalról. Az openSUSE 11.4 az első jelentős közösségi disztribúció, amely tartalmazza a LibreOffice stabil kiadását, valamint a korábbinál nagyobb teljesítményű Firefox 4.0 böngészőt, amely teljesen áttervezett felhasználói felületet kapott. Emellett ebben a verzióban a népszerű nyílt forráskódú Scribus kiadványszerkesztő első Qt4-alapú kiadása is megtalálható

A jobb teljesítmény és a legújabb hardvereszközök támogatása révén az openSUSE 11.4 jelentős fejlesztéseket kínál, többek között az új Broadcom vezeték nélküli hálózati eszközök illesztőprogramját, melynek köszönhetően számos új notebook válik azonnal használhatóvá a vásárlás után. Továbbá az openSUSE közösség bemutatta a Tumbleweed kezdeményezést, az openSUSE 11.4 folyamatos frissítési csomagtárát. A népszerű, külső fejlesztőtől származó Packman csomagszolgáltató szintén átszervezte és optimalizálta tárhelyeit az openSUSE 11.4 kiadásának megfelelően. Az openSUSE disztribúcióhoz számos új és frissített csomagot kínáló Packman csapat szintén bevezeti a Tumbleweed támogatását.

Az openSUSE 11.4 továbbra is választási lehetőséget kínál az ügyfeleknek az asztali számítógépek terén, a teljes körű szolgáltatásokat nyújtó KDE Plasma és GNOME felületektől kezdve a kis erőforrás-igényű XFCE és LXDE környezetekig, amelyeket élvonalbeli funkcionalitás és a legújabb Linux ajánlatok egészítenek ki.

Elérhetőség
Az openSUSE 11.4-es kiadása a Novell és az openSUSE közreműködői közösség együttműködését tükrözi. A kiadás négy verzióban már elérhető az x86 és x86-64 platformokon. Az openSUSE ingyenes és szabadon terjeszthető. Erről a kiadásról további információkat a szolgáltatásokat bemutató oldalon talál: http://en.opensuse.org/Product_highlights. Ha csatlakozni szeretne az openSUSE közösséghez, vagy le szeretné tölteni az openSUSE 11.4 rendszert, látogasson el a http://www.opensuse.org/hu/ weboldalra.

A Novell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény