FőoldalRendszerintegrátorA Canon belép a nagykapacitású fotónyomtatás európai piacára
2011. március 04., péntek ::

A Canon belép a nagykapacitású fotónyomtatás európai piacára

A Canon bejelentette, hogy a DreamLabo 5000 nagykapacitású tintasugaras nyomógép bevezetésével belép a nagykapacitású fotónyomtatás európai piacára. Az új termék bejelentése összhangban van a Canon növekedési stratégiájával, melynek keretében a vállalat a termékválaszték bővítésével kívánja kiterjeszteni üzleti tevékenységét. A nagyfokú termelékenységet és magas minőségű fotó- és szövegnyomtatást biztosító új modell kiváló alternatívát kínál az ezüst-halogén technológiával szemben

A DreamLabo 5000 bevezetésével a fotózás területén 70, a nyomtatás területén pedig 30 éves tapasztalattal rendelkező Canon az egyetlen olyan vállalat, amely a teljes spektrumot lefedi a digitális képalkotásban. Termékkínálata átfogja a teljes fényképezési folyamatot a kép elkészítésétől a nyomtatásig, illetve az otthoni, kis mennyiségben történő nyomtatástól az ipari, nagykapacitású nyomtatásig terjedő területeket.

"Ez a termékbevezetés új üzleti irányt jelent a Canon számára, mivel nem csupán egy új készülék bejelentésére lehetünk büszkék, hanem arra a technológiára is, amely újdonságot jelent ezen a piacon. A DreamLabo 5000 modellnek köszönhetően a Canon új mércét állít fel a kiváló minőségű fényképek és nagy felbontású szövegek nagy mennyiségű nyomtatásában" - mondta Ryoichi Bamba, a Canon európai, közel-keleti és afrikai ágazatának elnök-vezérigazgatója.

A DreamLabo 5000 új, nyomtatófej-architectúrája - amely a PIXMA asztali nyomtatók és az imagePROGRAF nagyformátumú nyomtatók termékcsaládjában már sikeres, és továbbfejlesztett tintasugaras technológiát használja -, akár 305 mm széles nyomtatási kimenetet is lehetővé tesz. A Canon FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering - teljes fotolitográfiás tintasugárfúvóka-kialakítás) technológiával rendelkező nyomtatófejnek köszönhetően kiváló minőségű fotók és nagyfelbontású szövegek nyomtathatók. Így igény szerint készíthető prémium kategóriás fényképalbum, fotókollázs, különféle ajándéktárgyak, valamint kiváló minőségű brosúrák. A DreamLabo 5000 így jelentős bevételi lehetőségeket kínál a nagykapacitású fotó-, illetve a kis volumenű, igény szerinti nyomtatási piac számára.

A széles nyomtatófej nagy sebességű, egymenetes nyomtatást biztosít, amelynek során a nyomathordozó egyszer halad át a készüléken, miközben a nyomtatófej mozdulatlan marad. Az automatikus kétoldalas nyomtatási funkció használatával a DreamLabo 5000 mindössze egy perc alatt képes 40 fotónyomat (102×152 mm méretű), és 72 másodperc* alatt egy 20 oldalas, A4 méretű fotóalbum kinyomtatására. A nyomtatás során cserélhető papírnak és tintatartálynak köszönhetően a rendszer nagyfokú termelékenységet biztosít, így lehetővé teszi a nagykapacitású nyomógépektől elvárt hosszú üzemidőt is.
A DreamLabo 5000 egyenletes színmélységet biztosító, hét színből álló festékalapú tintarendszert használ. A képfeldolgozási technológia alkalmazásával - amely kihasználja az egyedülálló Canon tintasugaras nyomtatási színskála nyújtotta előnyöket - az új nyomógép a hagyományos ezüst-halogén fényképek színvisszaadásánál lényegesen jobb színárnyalatokkal rendelkező nyomatok készítését teszi lehetővé.

A DreamLabo 5000 2012-től lesz elérhető Európában.

*A termék kizárólag nyomtatási célokra szolgál. Fényképalbumok készítése, illetve igény szerinti nyomtatás esetén más berendezéseket is igénylő könyvkötési folyamat válhat szükségessé.

A Canon honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény