FőoldalRendszerintegrátorA Norton Kiberbűnözési Mutató naponta tájékoztat az online fenyegetettségi szintről
2011. február 24., csütörtök ::

A Norton Kiberbűnözési Mutató naponta tájékoztat az online fenyegetettségi szintről

Hogy elkerüljük a kockázatokat, napi szinten tájékozódunk a forgalmi helyzetről, a tőzsdei előrejelzésekről vagy éppen az aktuális időjárásról. Mi történne, ha azt is tudnánk előre, hogy internetezés közben mikor válunk a kiberbűnözők áldozatává?

A Norton bemutatta új Cybercrime Index szolgáltatását (Kiberbűnözési Mutató), amely nyomon követi az online fenyegetettségeket és több milliárd felhasználót informál a napi kiberbűnözési helyzetről a világ minden táján.
"Többségünk naponta informálódik, ismerkedik, dolgozik az interneten keresztül, miközben számtalan veszély leselkedik ránk. Az új Norton Cybercrime Index szolgáltatásunkkal szeretnénk elérni, hogy a felhasználók napi rendszerességgel tájékozódjanak az őket érintő online fenyegetettségekről, az időjáráshoz és tőzsdei előrejelzésekhez hasonlóan"- mondta Gombás László, a Symantec magyarországi szakértője.
A világon eddig az internetezők 65%-a vált a kiberbűnözés áldozatává, ezért szükség van egy olyan eszközre, amely napi szinten figyelmezteti a felhasználókat a legveszélyesebb honlapokra, keresőszavakra és vírusokra. Ezen kívül a Norton ingyenes szolgáltatása naponta új információkkal szolgál a legveszélyesebb vírusokról, károkozókról, valamint hasznos tanácsokat ad, hogyan kerülhetjük el őket.
Az emberek többsége állítása szerint tisztában van az online fenyegetettségek veszélyével, mégis kevés energiát fordítanak ennek megelőzésére. Az ID Analytics legfrissebb tanulmánya szerint1 24 millió amerikai nagykorú fiatal teszi nyilvánossá profilját a különböző közösségi oldalakon, 70 millió felnőtt pedig még a születési adatait is hozzáférhetővé teszi. Így a kiberbűnözők könnyen visszaélhetnek a közösségi oldalakon feltüntetett személyek nyilvánosan elérhető adataival, ugyanis a pénzügyi szervezetek leggyakrabban a születési adatok alapján azonosítják a személyeket.

A Kiberbűnözési Mutató megmutatja, hogy milyen szinten áll a felhasználó online fenyegetettségi indexe. A Symantec Global Intelligence Network valamint az ID Analytics kutatócég közreműködésével, a mutató számszerűen és típusokra lebontva is feltérképezi az online vírusokat, így a felhasználók átlátható információt kapnak a napi online fegyegetettségi állapotról.
A Kiberbűnözési Mutató online megtekinthető illetve letölthető mobil készülékekre és asztali számítógépekre egyaránt, ezenkívül a Norton új 360/v5 termékével együtt is elérhető.

Hogyan működik?

Attól függetlenül, hogy a felhasználónak 10 perc vagy két másodperc áll a rendelkezésére, a Norton Kiberbűnözési Mutató hasznos információkkal szolgál a biztonságos internethasználatra vonatkozóan. Reggelente érdemes egy gyors pillantást vetni a mutatóra, hogy emelkedette-e az elmúlt 24 órában az internetes fenyegetettség.
Ha több idő áll a rendelkezésünkre, akkor további információkat nyerhetünk a kiberbűnözésről.
A kiberbűnözési indexen a vírusok növekedésének mértékét mindig egy szám jelzi, amelyet három forrás határoz meg. Az elsődleges forrás a Symantec Global Network, amely több mint 130 millió szerver online fenyegetettségét ellenőrzi. A további források a fogyasztói kockázatmenedzsment profilú ID Analytics cég és az Open Security Alapítvány DataLoss DB elnevezésű adatvesztéssel és azonosítással fogalkozó kutatási projektje.
A vírusok és fenyegettségek által indukált szám minden reggel frissül, melyekhez az elemzők mindig aktuális kommentárokat, figyelmeztetéseket és tanácsokat fűznek.

Kövesse a Nortonról szóló legfrissebb híreket a Facebookon valamint a Twitteren. (@NortonOnline).

1: Harris Interactive for ID Analytics, November 2010

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény