FőoldalRendszerintegrátorA HP növeli a CERN hálózat teljesítményét
2011. február 23., szerda ::

A HP növeli a CERN hálózat teljesítményét

A HP bejelentette, hogy a világ legnagyobb és legrangosabb kutatóközpontjának számító Európai Részecskefizikai Kutatóintézet, a CERN a HP hálózati megoldásait választotta hálózati infrastruktúrája teljesítményének, megbízhatóságának és biztonságának fokozására

A CERN kutatógárdáját alkotó több mint 10 ezer tudósnak és mérnöknek nagy mennyiségű adatot kell gyorsan és biztonságosan megosztania a CERN-nél és a világ más pontjain dolgozó más kutatókkal. Az információrobbanás és az adatelemzés kihívásaival szembesülve a CERN a HP-t kérte fel hálózati infrastruktúrája továbbfejlesztésére.
A CERN campus-hálózati infrastruktúrájának feladata, hogy biztosítsa a hatékony és hibatűrő kommunikációt a CERN különböző kutatási helyszínei között. Ennek érdekében döntés született arról, hogy hamarosan bevezetik az IPv6 (Internet Protocol Version 6) csomagkapcsolt hálózati működést támogató internetes protokollt.
A HP hálózati megoldásai fontos szerepet játszanak a szervereket, tárolókat és hálózati eszközöket együttműködő erőforrásokká integráló konvergens infrastruktúrában (HP Converged Infrastructure).
A HP és a CERN régóta kutatja és a fejleszti a hálózati technológiákat. A HP-val együttműködésben indított CINBAD projekt (a CERN hálózati viselkedés vizsgálatára és anomáliák észlelésére indított programja) például teljes egészében a HP hálózati technológiájára épül.
A CINBAD célja a kiterjedt számítógépes hálózat viselkedésének megismerése a nagy teljesítményű számítógépek és a CERN-éhez hasonló campus-jellegű környezetekben. A 10 ezer kilométernyi kábelen és optikai szálon keresztül egymáshoz kapcsolódó több mint 50 ezer aktív végfelhasználói eszközt, valamint 2500 switchet és routert tartalmazó CERN campus-hálózaton rendkívül sokféle hálózati alkalmazást lehet tanulmányozni és tesztelni.

A kutatók preferált hálózati megoldása
A CERN Genf környéki létesítményeit ma HP E-sorozatú switchek támogatják. Ezeken a helyszíneken működik a CERN hat részecskegyorsítója, köztük a nagy hadronütköztető (Large Hadron Collider, LHC), a világ legnagyobb méretű és teljesítményű részecskegyorsítója, valamint a Worldwide LHC Computing Grid (WLCG) projekt, a világ legkiterjedtebb nemzetközi tudományos grid-szolgáltatása. A WLCG segítségével a tudósok 15 petabájt (15 millió gigabájt) adatot oszthatnak meg, tárolhatnak és elemezhetnek évente.
A genfi helyszínek adatközpontjaiban működő szerverek csatlakoztatásához a CERN a HP E6600, E5412 és E8212 switcheket, és a HP E3500 intelligens edge switcheket választotta. Ezek a nyílt szabványokra épülő megoldások gondoskodnak a CERN hálózatának felügyeletéről, bővíthetőségéről, valamint rugalmas és biztonságos működéséről, hogy a szervezet könnyen és gazdaságosan át tudjon állni az IPv6 protokollra.

A HP honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény